Конкретика как точно се нагласят търговете във водния сектор бе

...
Конкретика как точно се нагласят търговете във водния сектор бе
Коментари Харесай

Бойко, къде са 90 млн. лева? ВиК дружества с менте търгове, печели само „наша“ фирма

Конкретика по какъв начин тъкмо се нагласят търговете във водния бранш бе заставен да признае министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. Преди два дни той и колежката му Росица Карамфилова оповестиха, че България ще загуби 90 млн. лева след финансови корекции на плановете по европейската стратегия „ Околна среда “ поради измами в бранша по времето на Бойко Борисов.

Реклама

Пред Българска национална телевизия Шишков през днешния ден посочи, че са тествани 10 ВиК сдружения по отношение на замяна на водопреносната мрежа. При всички били открити проблеми с възлаганията.

„ Проверени са 21 контракта, единствено 4 от тях нямат проблеми,17 имат. Проблемът се състои в метода, по който са възлагани договорите – в търговете аплайват избран брой участници, отстраняват се всички и остава един. Но се оказва, че и той има същите нередности като останалите “, изясни Шишков.

Най-много нередности са открити в сдруженията в Смолян, Кърджали, Стара Загора и Бургас. Регионалният министър даде като ослепителен негативен образец ВиК – Бургас. По думите му през последните 8 месеца Министерство на регионалното развитие и българският ВиК холдинг се опитвали да сменят шефа на сдружението, само че съдът ги попречил.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР