Конгресът на САЩ ще разгледа законопроект за приемането на остро

...
Конгресът на САЩ ще разгледа законопроект за приемането на остро
Коментари Харесай

Пуерто Рико официално поиска да е 51-ви щат на САЩ

Конгресът на Съединени американски щати ще прегледа законопроект за приемането на остро Пуерто Рико като пълноправен 51 щат на страната, гласи известие на уеб страницата на Конгреса, представено от БГНЕС.
Документът е импортиран от представителката на острова в законодателния орган Дженифър Гонсалес-Колон и от още 37 конгресмен от Републиканската и Демократическата партии.
" Днес е исторически ден. Аз съм горда… да бъда една от тези, които откриват пътя за деколонизацията на Пуерто Рико ", написа Гонсалес-Колон във Фейсбук.
Пуерто Рико е признатa за територия на Съединени американски щати от 1898 година. Жителите на архипелага са жители на Америка, само че не могат да гласоподават на президентските избори и имат единствено един представителя с лимитирано право на глас в Конгреса.
На референдума през 2017 година жителите на Пуерто Рико гласоподаваха за влизане в състава на Съединени американски щати като 51-ви щат. Резултатите от референдума би трябвало да бъдат юридически завършени като решение на Народното събрание на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР