Конгресът на САЩ прие законопроект за развитие на инфраструктурата на

...
Конгресът на САЩ прие законопроект за развитие на инфраструктурата на
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ одобри инфраструктурен план за 1.2 трлн. долара

Конгресът на Съединени американски щати одобри законопроект за развиване на инфраструктурата на стойност 1.2 трлн. $, изпълнявайки съществена точка от вътрешния дневен ред на президента Байдън след месеци на разисквания и разделения измежду демократите.

Окончателният избор беше 228 „ за “ и 206 „ срещу “. Тринадесет републиканци гласоподаваха в поддръжка на законопроекта, а шестима демократи гласоподаваха срещу, съобщи CNN.

Сега документът продължава към бюрото на Байдън за автограф след часове закъснения и диспути сред демократите в петък, в това число апели от Байдън да убеди скептичните членове от Демократическата партия. Планът мина в Сената през август, само че беше в застой в Камарата на представителите, защото демократите се пробваха да договорят договорка за обособен стопански пакет от 1.9 трлн. $ – различен основен съставен елемент за президента.

Новият законопроект ще обезпечи 550 милиарда $ нови федерални вложения в американската инфраструктура за пет години, в това число пари за пътища, мостове, публичен превоз, жп превоз, летища, пристанища и водни пътища. Пакетът включва инвестиция от 65 милиарда $ за възстановяване на националната широколентова инфраструктура и планува инвестиция от десетки милиарди в възстановяване на електрическата мрежа и водните системи.

7.5 милиарда $ са планувани за създаване на национална мрежа от зарядни устройства за електрически транспортни средства съгласно текста на законопроекта. Байдън се е обадил късно нощес на ръководителя на Камарата на представителите, Нанси Пелоси, с цел да я поздрави за приемането на законопроекта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР