Конгресът на депутатите (долната камара на парламента) на Испания одобри

...
Конгресът на депутатите (долната камара на парламента) на Испания одобри
Коментари Харесай

Удължават извънредното положение в Испания до 26 април

Конгресът на депутатите (долната камара на парламента) на Испания утвърди настояването на държавното управление за продължение на изключителното състояние до 26 април поради разпространяването на ковид, съобщи ТАСС. Заседанието се състоя в на практика празна зала - над 300 депутати гласоподаваха отдалечено. След всяко изявление на присъстващите депутати се извършваше стерилизация на трибуната.

Въвеждането на режима за период от 15 дни бе утвърдено от държавното управление на 14 март. За продължаването му се изискваше позволение на Конгреса на депутатите. Днес Народното събрание го продължи за повторно. Властите в Испания взимат сходна мярка за повторно в историята на странта. Предишния път бе през 2010 година по време на стачката на авиодиспечерите.

Извънредното състояние разреши на управляващите да лимитират придвижването на жителите на цялата страна, с изключение на в случой на последна нужда. Всички кафенета, питейни заведения, заведения за хранене, образователни заведения, паркове, спортни зали и развлекателни заведения бяха затворени. Продължават да работят магазините за хранителни артикули, аптеките и лечебните заведения. За нарушаване на рестриктивните ограничения може да бъде наложена санкция. По данни на министерството на външните работи от началото на режима са арестувани над 3 700 извършители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР