Конфликтът в Сирия води света към гибел, а безнаказаността за

...
Конфликтът в Сирия води света към гибел, а безнаказаността за
Коментари Харесай

ООН: Конфликтът в Сирия води света към гибел


Конфликтът в Сирия води света към крах, а безнаказаността за осъщественото по време на този спор, подронва престижа на Организация на обединените нации. Това съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации по човешките права Зеид Раад ал Хусейн на неофициална среща на върха на съвета за сигурност.

По думите му Съветът за сигурност в продължение на 7 години не е подхванал решителни дейности за отбрана на човешките права и попречване на гибелта на хората. Този неуспех има дълбоки последици. Сирийският спор и безнаказаността, която го характеризира, унищожават нашия свят. Неговата невъобразима свирепост, довела до всеобщо изселване на хората в прилежащи страни и райони, възходящото присъединяване на външни играчи, както и неспособността на интернационалните структури да подхващат решителни дейности за поддържане на интернационалното филантропично право и правила в региона на човешките права, потресоха Близкия изток, трансформираха разпределението на политическите сили в други райони и върнаха с десетки години обратно работата по основаването на минимални правила за водене на война.

Той акцентира, че противозаконни способи за водене на война се употребяват от всички страни в сирийския спор и прикани да се потърси отговорност от всички, които правиха и не престават да правят закононарушения в тази страна. Върховният комисар за следващ път предложи да се съобщи обстановката в Сирия за разглеждане в Международния углавен съд. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР