Конфликтът в Нагорни Карабах се е пренесъл у нас, коментира

...
Конфликтът в Нагорни Карабах се е пренесъл у нас, коментира
Коментари Харесай

Вестник: Нагорни Карабах се пренесе в Германия

Конфликтът в Нагорни Карабах се е пренесъл у нас, разяснява немският в. Велт.

Изданието описа по какъв начин живеещи в Германия турци са правили набези над арменци. "Крайнодясно настроени жители на Федералната република от турски генезис са пренесли въоръжения спор от Кавказкия район в членката на Европейския съюз ", това е написал епископът на Арменската черква в Кьолн Серовпе Исаханян до вътрешния министър на провинция Северен Рейн Вестфалия Херберт Ройл.

По думите на свещенослужителя турски екстремисти са подлагали на физически и душевен тормоз негови сънародници.

"Много арменци са били нападнати и бити. Слава Богу, без тежки последствия. Миряни ми се оплакаха, че са получавали закани за кавга в пощенските кутии, по телефона и посредством обществени мрежи. На някои от заканите е имало емблема на "Сивите вълци " (крайнодясна турска организация) ", е показал още свещеникът.

Според "Велт " турски екстремисти са правили набези над арменци и в други градове във Федералната република. Изданието написа по какъв начин в Хановер навалица е нахлула и потрошила наргиле бар, притежаван от арменци.

Първото всеобщо заселване на турци в Германия е станало през 60-те години на предишния век. Към този миг те са към 7 милиона души (населението на Федералната република е над 83 милиона).

Към днешна дата арменците в Германия са били сред 80 000 и 100 000. Основната част от тях са били потомци на избягали от Германския геноцид в Османската империя (1915 – 1923 г.), както и имигранти, техни деца и внуци от Армения и други някогашни руски републики.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР