Конфликт между бизнес партньори, в който изведнъж „с бутонките“ влизат

...
Конфликт между бизнес партньори, в който изведнъж „с бутонките“ влизат
Коментари Харесай

Лотария "Къде е Божков?": Хазартната война в 10 онлайн шеги и закачки

Конфликт сред бизнес сътрудници, в който внезапно „ с бутонките “ влизат институциите, с цел да разберем заедно по какъв начин:
(1) хем години наред страната е била ощетявана от общия бизнес на скаралите се сътрудници (но по този начин и не се споделя за какво това е било допускано)(2) хем попадналият на мерника на проверяващите е жертва на противен комплот с присъединяване на властта (с която до преди 10 дни е бил в, да кажем, прилични взаимоотношения)
Ето по този метод можем да опишем не един и два сюжета с политико-икономически и медиен привкус от последните години.

Обикновено нито (1), нито (2) е изцяло правилно, само че пък пушилката, която се подвига, е до небето – с всичките телевизионни излияния на засегнатите страни, прокурорски речи на политици и политически речи на прокурори. Крайният резултат най-често е дупка с огромен диаметър в джоба на данъкоплатеца, само че пък шоуто е обезпечено. Малко като лотарийна игра - шарено, забавно и, в общия случай, губиш пари от него.

Все още не е почнало изземването на антиките на Васил Божков От НИМ са получили указания да одобряват сбирката
Дали трусовете в хазартния отрасъл от последните дни/седмици/месеци са нещо такова, за момента няма по какъв начин да знаем. Там, където обстоятелствата са по-неясни от местонахождението на Васил Божков, идват или спекулациите, или най-хубавото оръжие против всяка обществена нервност – хуморът и иронията.

Онлайн потребителите вършат своя разбор на обстановката посредством колажи и карикатури, споделяни от хиляди хора. Главни герои там са предприемачи, само че и политици и магистрати.

1. Късметче!
Снимка: Фейсбук
В множеството колажи участва предприемачът Васил Божков. Не липсват подмятания, че той е бил в положителни връзки с някои хора дълго, с цел да се трансформира през днешния ден в тяхна цел.

2. Съквартиранти
Снимка: Фейсбук
Не липсват и съпоставения с различен богат българин, който изненадващо стана забавен на правораздаването. Цветан Василев остава в Белград, като твърди, че страната и негови бизнес сътрудници са откраднали бизнеса му - теза, която в различен подтекст сме чували и от други хора, които, също като него, са отвън Европейски Съюз и нямат желание да си идват у нас.

3. Литературен сюжет
Снимка: Фейсбук
Карикатуристът Чавдар Николов също намира паралел сред ориста на Васил Божков и Цветан Василев. Ако проучваме негови по-стари произведения, евентуално книжното томче е в ръцете на шаржирана версия на Иван Гешев.

4. Ще го бъде (ли)
Снимка: Фейсбук
Тук Иван Гешев е по-разпознаваем. Дали препратката е единствено към " Хамлет ", не е ясно. Шекспировият текст завършва с доста трупове, значимо е да напомним това.

5. Време е за нова персонална карта
Снимка: Фейсбук
Появилият се в някои медии персонален документ на Васил Божков и скорошната му дата на приключване стана мотив на някои по-паметливи да напомнят позаглъхналия скандал с търговията с български персонални документи. След ареста на шефа на Държавната организация за българите в чужбина от Вътрешна македонска революционна организация особено и категорично се разграничиха от него.

6. И, въпреки всичко, къде е?
Снимка: Фейсбук
Захари Бахаров има извънредно разнообразна кариера. За положително или неприятно, артистът е изключително прочут с две свои превъплъщения - на разбойник в сериала " Под прикритие " и на водещ в телевизионното шоу на " Национална лотария ".

7. Добре, де, но къде е, в действителност?!
Снимка: Фейсбук
Каква е връзката сред " Божков " и " скрития череп ", създателят на колажа не изяснява.

8. Кой е идващият?
Снимка: Фейсбук
Не са дребни упованията държавните институции да бъдат също толкоз безкомпромисни във всички случаи, които преплитат бизнес, политика и... футбол.

9. Голямата премия
Снимка: Фейсбук
Вчера прокуратурата разгласи, че е допустимо част от оповестените за спечелили от частната
лотария, да са единствено подставени лица. Това стана мотив и за сходни закачки.

10. Торбичка?
Снимка: Фейсбук
Държавната комисия по
хазарта е под шапката на Министерството на финансите. Не става изцяло ясно кой е " клиентът " на тази картинка.

***

За да придобие по-сериозен темперамент този обзор на интернет самодейността, ще приключим с един къс откъс от „ 1984 “ на Оруел – разказ, който, естествено, няма нищо общо с действителни персони, места и събития: „ С внушителните си седмични награди,
лотарията беше единственото публично събитие, към което пролите се отнасяха съществено. Нищо чудно тя да бе главният, в случай че не и единственият смисъл в живота за милиони проли. Това беше тяхното наслаждение, неблагоразумие, тяхното успокоително средство и интелектуален повод.

Ставаше ли дума за
лотарията, даже полуграмотни хора проявяваха смайващи математически качества и феноменална памет. Цяла една мафия си изкарваше прехраната, като продаваше системи от цифри, прогнози или просто амулети.

Уинстън нямаше нищо общо с
лотарията, която се организираше от Министерството на изобилието, само че знаеше (всъщност всички в партията знаеха), че значително премиите са мислени. Изплащаха се единствено дребни суми, а спечелилите огромните награди бяха измислени лица “.

Трусове в
хазарта Облагането на лотариите: Хазната е ощетявана в продължение на 5 година „ Нове холдинг “: Абсолютен произвол е да се запорират компании на Васил Божков Продължава акцията на полицията и прокуратурата в офиси на Васил Божков Главният прокурор: Ще си приберем господин Божков, в случай че би трябвало – ще му осигурим психолог Бивш ръководител на Комисията по хазарта: Не познавам Васил Божков Васил Божков: Страхувам се да се прибера в България, на Балканите съм Васил Божков: Докато имам опция, " Левски " ще е добре (ВИДЕО) Прокуратурата взема решение на кого да повдигне обвиняване след акцията в Комисията по хазарта Кой е Васил Божков? Прокуратурата повдигна 7 обвинявания на предприемача Васил Божков (ОБЗОР) Васил Божков: Очевидно някой желае да постави ръка на " Левски " Васил Божков пред bTV: Този път са решили да ме отстранен Издадена е европейска заповед за арест на Васил Божков Васил Божков пред bTV: Ако ме потърсят, до няколко часа съм в България Парламентът одобри на първо четене измененията в Закона за хазарта Васил Божков: Не знам какво се случва, никой не ме търси Арести в Комисията по хазарта Спецакция в офисите на Васил Божков Одържавяването на лотариите влиза на първо четене от депутатите Тихомир Безлов: Мащабите на хазарта в България доближиха рекордни равнища за Европа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР