Конфискуваната руска суперяхта за 75 милиона долара ще бъде продадена,

...
Конфискуваната руска суперяхта за 75 милиона долара ще бъде продадена,
Коментари Харесай

Конфискуваната руска суперяхта за 75 млн. долара ще бъде продадена


Конфискуваната съветска суперяхта за 75 милиона $ ще бъде продадена, откакто притежателят й беше глобен, съобщи Би Би Си.

Аксиома беше конфискувана в Гибралтар през март, откакто американската банка Джи Пи Морган съобщи, че притежателят Дмитриевич Пумпянски не е изплатил заем от 20 милиона $.

72,5-метровата яхта ще се продаде на търг във вторник. Очаква се плавателният съд да се продаде за по-малко от плануваната сума, тъй като търгът е разгласен единствено за един ден.

Суперяхтата е предопределена за 12 души, настанени в шест каюти. Разполага с плувен басейн, джакузи, спа, 3D кино, джетове и съоръжение за гмуркане, както и с място за 20 души екипаж.

Това е първата иззета първокласна яхта, която ще бъде продадена, откогато бяха наложени ограничавания на авторитетни руснаци след нахлуването на Москва в Украйна през февруари.

Имаше апели от някои държавни управления, в това число и Англия, за постъпленията от иззети активи в помощ на украинските бежанци.

Въпреки това се чака парите от продажбата на Аксиома да отидат при Джи Пи Морган след търга от Адмиралтейския съд на Гибралтар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР