Конференцията Balkan eCommerce Summit се организира от eCommerce Academy, която

...
Конференцията Balkan eCommerce Summit се организира от eCommerce Academy, която
Коментари Харесай

България събира балканските страни на форум за иновативна търговия

Конференцията Balkan eCommerce Summit се провежда от eCommerce Academy, която е най-голямата общественост за електронна търговия в България. Уникалното е, че присъединяване ще вземат повече от 10 балкански страни. Това сподели Вера Иванова – маркетинг шеф @Callflow & Omnilinx, в предаването " Човекът на фокус " на Радио " Фокус ".  

Форумът ще се организира на 4-и и 5-и април в София и ще даде опция на представители от балканските пазари да се срещнат на едно място, да обменят скъп опит, хрумвания и да намерят по-добър метод за връзка сред тях, изясни тя: " Панелите са свързани с високотехнологични решения за електронната търговия, лайв шопинг, ще има презентации на обособените пазари, за логистичните решения и маркетинг панел ". 

Тя означи, че в годините след КОВИД пандемията потребителите стават все по-взискателни към онлайн търговците: " При прекосяването от физическо извършване на покупки към онлайн извършването на покупки потребителско обслужване някак си се постанова да замести чувството, което имахме в магазините. Затова е належащо от отсрещната страна да има адекватност и да получим отговори на нашите въпроси като клиенти ".

Изследвания демонстрират, че 58% от потребителите към този момент имат по-високи упования, 84% от потребителите чакат на запитванията ми да бъде отговорено незабавно. 78% от потребителите чакат марките да дават отговор в каналите, които самите консуматори избират.

" Идеята е освен един онлайн магазин да има всички тези канали разполагаем, само че също по този начин и да ги интегрира. В противоположен случай клиентът би могъл да бъде отчаян. При многоканалното обслужване сътрудниците обслужват канали, а не клиенти. При омниканалната връзка, в която всички канали са свързани и интегрирани, тогава сътрудниците могат да се концентрират върху това, което вършат най-добре, а точно обслужването на клиенти ", изясни маркетинг шефът на Callflow. 

Изпълнителният шеф на Callflow Мартин Кокалов описа по какъв начин е зародил планът Оmnіlіnх преди няколко години – бългapcĸaтa плaтфopмa, ĸoятo сплотява ĸaнaлитe зa ĸoмyниĸaция по този начин, че диалозите да преминат гладко от един канал в различен:  " Преди три-четири години клиентите, които имаме – действителни бизнеси, огромни онлайн магазини на Балканите ни споделиха: " Ние използваме за към шест-седем платформи за връзка с клиенти, един клиент към този момент може да ни написа по n на брой канали. Не може ли да помислите вид вие да обедините всичко на едно място и да ни е по-лесно да имаме 360 градуса видимост на даден клиент? ". На нас ни се стори, че това е трендът и насоката, в която би трябвало да се развиваме “, изясни Кокалов.  

Според него потреблението на чатботове е целесъобразно в капиталово отношение за огромните онлайн магазини и може да докара до редуциране на отдели, обслужващи клиенти, с към 20-30%.

" Но пък все по-голяма наклонност се вижда след чатбота да има опция клиентът да се насочва към жив оператор, който да спомага, тъй като знаем, че чатбот логаритмите, даже и настоящите АІ платформи, имат специфики в езиково отношение ", разяснява Кокалов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР