Конференция на началниците на отбраната от държавите в Централна Европа

...
Конференция на началниците на отбраната от държавите в Централна Европа
Коментари Харесай

Началниците на отбраната от осем държави в Централна Европа обсъдиха средата за сигурност в региона

Конференция на началниците на защитата от страните в Централна Европа се организира от 29 до 30 януари 2018 година в Братислава, Словакия, оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

Форумът се провежда от Европейското командване на Съединени американски щати и Въоръжените сили на Словакия и цели усилване на взаимното съдействие в региона на защитата, подсилване на взаимоотношението и единството на напъните в битката с актуалните и бъдещите провокации пред сигурността. Началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев и неговите сътрудниците от Словакия, Чехия, Полша, Унгария, Словения, Хърватия и Румъния разискаха средата за сигурност в Европа.

Участниците в конференцията дискутираха по основни тематики, свързани с основите на консолидираното на въздушната и противоракетна защита, единството на НАТО, военните учения за районна сигурност и тактиката за военна подвижност. По време на конференцията се организира и работна среща на основните сержанти на армиите на държавите-участници във форума. В конференцията взеха присъединяване и представители на управлението на Националната армия на Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР