Конференция Антикорупция и национална сигурност“ ще се проведе днес в

...
Конференция Антикорупция и национална сигурност“ ще се проведе днес в
Коментари Харесай

Румен Радев ще участва в конференцията „Антикорупция и национална сигурност“ днес в София

Конференция „ Антикорупция и национална сигурност “ ще се организира през днешния ден в София, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването. В формалното разкриване на форума присъединяване ще вземат президентът Румен Радев и служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

Събитието е проведено от Министерството на правораздаването в съдействие с Базелския институт за ръководство и Центъра за проучване на демокрацията. Форумът се организира в границите на самодейностите, включени в Годината на деяние, оповестена от президента на Съединени американски щати Джо Байдън при закриването на Срещата на върха за народна власт през декември 2021 година, показват от прессекретариата на президента.

На форума ще участват министрите на правораздаването на Сърбия Мая Попович и на Черна гора Марко Ковач, ръководители на антикорупционните органи на страните от района, представители на посолства и на неправителствени организации.

Американското държавно управление оповести в края на м.г. проектите си за втора Среща на върха за народна власт, която ще се състои тази година през март и ще бъде проведена дружно с държавните управления на Коста Рика, Нидерландия, Южна Корея и Замбия. Срещата на върха през март е продължение на форума, в който се включиха повече от 100 водачи, които дадоха началото на световно разискване по какъв начин най-добре да се спре отстъплението на демокрацията.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР