Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) пое ротационното

...
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) пое ротационното
Коментари Харесай

КРИБ пое ротационното председателство на АОБР за 2020 г.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) пое ротационното председателство на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) за 2020 година от Българската търговско-промишлена палата. АОБР сплотява национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ. В сходство с откритата ротация ръководителят на БТПП Цветан Симеонов съобщи председателството на АОБР за 2020 година на изпълнителния шеф и член на УС на КРИБ Евгений Иванов, акредитиран за задачата от ръководителя на КРИБ Кирил Домусчиев.

За отчетния интервал АОБР е изработила и показала пред съответните способени институции 63 позиции в отбрана ползите на бизнеса, фокусирани най-много в представителството й в разнообразни държавни или интернационалните органи и по въпроси от енергетиката и финансовата сфера. Подготвените 14 мнения на тематика енергетика са директно свързани с нуждата от промени в бранша и са в синхрон с целите на АОБР.

По финансовите въпроси позициите на АОБР касаят най-много присъединението на България в еврозоната, както и мнения по законодателството в региона. В обществената сфера асоциацията има общо 6 мнения, главно свързани с най-големите спънки пред бизнеса – неналичието на фрагменти и ограничения за облекчение на вноса на работна мощ, нуждата от транспарантен механизъм за установяване на минималната работна заплата, изплащането на първите 3 дни болнични. Това бе регистрирано от досегашния ротационен ръководител на АОБР – Българската търговско-промишлена палата.

В съвещанието на АОБР, извършено на 14.01.2020 година, участваха Васил Велев - ръководител на АИКБ, Радосвет Радев - ръководител на БСК, Цветан Симеонов - ръководител на БТПП, Евгений Иванов - изпълнителен шеф на КРИБ и специалисти от съответните организации. Участниците в съвещанието разискаха настоящи въпроси, измежду които завършване на националното тристранното съглашение за развиване на националния обществен разговор и групово трудово договаряне, проблемите в бранш енергетика, нуждата от облекчение на вноса на работна мощ, както и идни взаимни акции и през годината.

Направен беше изчерпателен обзор на целите на организацията за 2020 година като следва АОБР да ги съгласува и утвърди. Те ще бъдат публично показани на конференция, планувана за 24 януари 2020 година, петък, от 13:00 часа, в Пресклуба на Българска телеграфна агенция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР