Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ няма да се

...
Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ няма да се
Коментари Харесай

КНСБ: Няма да приемем орязването на разходи за увеличение на пенсии и заплати в Бюджет 2023

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България /КНСБ/ няма да се съгласи с вероятно орязване на разноските за нарастване на пенсии и заплати в плана за Бюджет 2023. Синдикатът също по този начин към този момент е подготвен с предложение за преструктуриране на приходите от налози .

Това стана ясно от изявление пред „ БНР “ на Виолета Иванова от Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ. По думите ѝ следва да бъде препоръчана съответна приходна и разходна част на Бюджета с повече разноски за заплати .

„ В оферти вид ние не виждаме политика по приходите и няма да се съгласим с него. Точно противоположното – ще работим за увеличение на работните заплати “ , съобщи Виолета Иванова.

Очаква се при започване на месец май КНСБ да предложи своя версия на Бюджет 2023 , който да подсигурява доходи за пенсии и заплати , както и увеличение на някои налози

„ При тази инфлация ние не можем да допуснем, че пенсиите не би трябвало да бъдат вдигнати от 1 юли. Има задоволителни буфери, които могат да балансират Бюджета, възобновяване на Данък добавена стойност, увеличение на корпоративния налог на 15% “ , добави Виолета Иванова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР