Конфедерацията на независимите синдикати в България КНСБ и Конфедерацията на

...
Конфедерацията на независимите синдикати в България КНСБ и Конфедерацията на
Коментари Харесай

Синдикатите освиркаха Кирил Петков заради въглищните централи 


Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България КНСБ и Конфедерацията на труда „ Подкрепа “ стачкуваха пред Народното събрание в отбрана на енергийната сигурност на страната. Протестът е под надпис „ Да защитим енергийната сигурност на страната “.

Синдикатите са недоволни от поетия ангажимент в Националния проект за възобновяване и резистентност за понижаване на въглеродните излъчвания от енергетиката с 40% до края на 2025 година по отношение на равнищата им през 2019 година.

На митинга имаше жители от цялата страна, вееха се флагове и звучаха патриотични песни. Протестът бе обкръжен от полиция.

По време на митинга излязоха и депутати от Народното събрание, които прекъснаха съвещанието си поради това. Реч в поддръжка на миньорския и енергиен бранш държа Рамадан Аталай от Движение за права и свободи. Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия също се изрече в отбрана на митинга.

Присъства и Кирил Петков, съпредседател на „ Продължаваме промяната “, който обаче бе освиркан от събралите се.

Очаква се Народното събрание да разиска план на решение за задължаване на Министерски съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност в част енергетика, препоръчано от Делян Добрев от ГЕРБ и група народни представители.

Синдикатите желаят депутатите да задължат Министерския съвет да стартира договаряния с Европейската комисия за анулация на този ангажимент. Това искане на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ беше залегнало и в декларацията, която двата синдиката показаха преди няколко месеца. Синдикатите упорстват да се подсигурява активността на въглищните централи най-малко до 2038 година в сходство с към този момент признатото през 2020 година решение, оповестява news.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР