"Комунизмът рухна изведнъж, а източноевропейците не бяхме подготвени. Това трябва

...
"Комунизмът рухна изведнъж, а източноевропейците не бяхме подготвени. Това трябва
Коментари Харесай

Комунизмът рухна изведнъж, бяхме неподготвени

"Комунизмът рухна внезапно, а източноевропейците не бяхме готови. Това би трябвало да го кажем с чиста съвест. Вижте огромните олигарси кои са - хората, които съумяха да се възползват от прехода ". Това сподели президентът в интервала 1997 - 2002 Петър Стоянов пред Българска национална телевизия.

По думите му концентрацията на хората в домашните проблеми не им дават опция да се концентрират върху сериозните неща. "Накъде отива нашата цивилизация - това е огромният въпрос, който разискват дребното умни хора ", сподели още той.

"Не съм спирал Закона за лустрацията - с мой декрет беше оповестен в Държавен вестник, след това анулиран от Конституционния съд по искане на Българска социалистическа партия ", сподели още той.

Той добави, че не е спирал и законите за отваряне на досиетата. "Приемани са два закона по времето на моя мандат по отношение на досиетата - през 1997 година и 2001 година

"Иска ми се да бъда на чисто с историята. Моят мандат беше необикновен, тъй като България тогава нямаше държавно управление, цялата институционална власт в страната се беше съсредоточила в мен, а това беше огромна отговорност ", сподели още той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР