Комунистическа Куба започна да предлага интернет за мобилните телефони на

...
Комунистическа Куба започна да предлага интернет за мобилните телефони на
Коментари Харесай

Комунистическа Куба пуска мобилен интернет

Комунистическа Куба стартира да предлага интернет за мобилните телефони на избрани консуматори, като цели да пусне услугата за цялата страна до края на годината, което е още една стъпка към отваряне на една от най-слабо обвързваните страни в Западното полукълбо.

Журналистите в държавните медии са измежду първите тази година, които получават мобилен интернет , обезпечен от кубинския телекомуникационен монополист. Това е част от по-широка акция за по-голям интернет достъп, който съгласно новия президент Мигел Диас-Канел ще даде подтик на стопанската система и ще помогне на кубинците да защитят своята революцията.

Анализаторите показват още, че по-големият достъп до интернет мрежата в последна сметка ще отслаби държавния надзор върху това каква информация стига до хората в еднопартийната островна страна , която упражнява монопол върху медиите. Куба не утвърждава инакомислието в обществото и блокира достъпа до дисидентски уеб сайтове.
Sobran las palabras: Debuta acceso a Internet en teléfonos móviles en Cuba
— Última Mirada (@Ultima_Mirada) Това е радикална смяна, сподели 39-годишният Юрис Норидо, който работи за няколко държавни новинарски уеб страницата и малкия екран. " Сега мога да оповестявам новините където и да се намирам, в това число от мястото на събитието ", сподели той.

Повечето притежатели на мобилни телефони имат смарт телефони . Куба едвам в този момент пуска 3G технологията, въпреки че по-голяма част от Латинска Америка е предходна на 4G, а 5G е в последна фаза на тестване.

" Въвеждането ще става постепенно в началото , а по-късно по-бързо, в случай че държавното управление е все по-убедено, че може да управлява политическите последствия, " споделя специалистът по Куба Тед Хенкън от американския университет Baruch College.
Starts Rolling Out Mobile To Its Citizens
— Oden (@Gjallarhornet) Цената обаче може да се окаже най-голямото ограничаване за мнозина. На публичните места за свързване с интернет така наречен хотспотс един час в мрежата коства един $, а междинната държавна месечна заплата е 30 $.

Не е ясно какъв брой ще заплащат множеството кубинци за мобилен интернет, само че цената на ETECSA за фирмите и посолствата е 45 $ месечно за четири гигабайта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР