Комуникацията в една връзка е от изключително важно значение. Колкото

...
Комуникацията в една връзка е от изключително важно значение. Колкото
Коментари Харесай

Съвети как да бъдете по-добър слушател във връзката си

Комуникацията в една връзка е от извънредно значимо значение. Колкото по-добре и задълбочено обсъждате всяка една тематика, проблем или обстановка с колегата си, толкоз по-здрави могат да бъдат вашите връзки и да не се притеснявате за бъдещето на връзката си. Да изслушвате колегата си и да чувате това, което споделя, също е доста основно. Това значи да вникнете в неговите думи, да приемете неговото мнение и в случай че не сте съгласни, тогава да изложите вашето виждане за обстановката, подкрепено с причини. Ако не се справяте с това да чуете деликатно какво споделя той, то казусът може да бъде огромен в един миг. Как обаче можете да се научите да станете по-добър слушател във връзката си?

Слушайте колегата си по-често. Това е най-хубавият вероятен съвет. Може би вие постоянно говорите с обичания си, само че оставяте думите му просто да минат около вас, без да вникнете в тях. Никога не пречи да намалите гордостта си и бъдете търпеливи задоволително дълго, с цел да слушате всичко, което има да споделя вашият сътрудник.

Комуникацията е двупосочен развой. Комуникацията не е еднопосочна. Когато единият приказва, другият слуша. Тези функции се разменят понякога. Конфликтът поражда, когато тези функции въобще ги няма и единствено един приказва и единствено един слуша или пък говорите по едно и също време. Имайте поради, че би трябвало да запомните по кое време да спрете да го вършиме. Добра връзка в никакъв случай не може да бъде реализирана, в случай че тези функции не се редуват постоянно сред двама души във връзката.

Оставете телефона си. Когато разговаряте с половинката си, изключително в случай че обсъждате доста значима тематика, е жизненоважно да оставите телефона си надалеч от вас. Това демонстрира, че почитате говорещия и че сте насочили цялото си внимание върху това, което той би трябвало да каже. Невъзпитано е, в случай че човек продължава да си рови в телефона, а сътрудникът му приказва нещо, което явно има значение за него. За да бъдете по-добри слушатели, изключете звука на телефона си, с цел да не ви разсейват маловажни вести или имейли, които могат да изчакат.

Не прекъсвайте. Друго значимо увещание, с цел да станете по-добър слушател, е в никакъв случай да не прекъсвате говорещия. Слушайте какво споделя той и изчакайте, до момента в който индивидът свърши и по-късно споделете вашите мисли по тематиката. Неговият принос по този въпрос е също толкоз значим, колкото и вашият. Признак на липса на образование и неучтивост е, когато прекъснете говорещия. Понякога хората са толкоз ангажирани с тематиката, че не престават да приказват, без да дадат опция да колегата си да се изкаже. Това е погрешен метод  и може да сътвори усещане, че за вас мнението на другия човек не е значимо.

Направете контакт с очите. Представете си, че говорите с някой, който в никакъв случай не ви поглежда или гледа всичко останало, с изключение на вас. Като добър слушател е значимо да осъществявате и поддържате зрителен контакт. Това демонстрира на приятеля ви, че сте доста фокусирани върху тематиката. Не е нужно да го гледате в очите непрестанно. За да извършите това, ще ви е задоволителен просто нехаен взор, според от обстановката. Установяването на контакт с очите също прави мощно усещане на говорещия, че в действителност сте подготвени да слушате. Ако погледът ви е ориентиран към друго място, това може да направи неприятно усещане и да стане мотив за по-сериозно различие, тъй като изглеждате незаинтересовани.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР