Комуникацията на естествен език със софтуера, вградените анализи и изкуствения

...
Комуникацията на естествен език със софтуера, вградените анализи и изкуствения
Коментари Харесай

Системите за управление на бизнеса вече ще разбират какво им говорим

Комуникацията на натурален език със софтуера, вградените разбори и изкуствения разсъдък ще трансформират бизнес софтуера през 2019 година
Навлизането на връзката на натурален език със софтуера, бизнес анализите, вградени непосредствено в системите, редица нови посоки в изкуствения разсъдък, както и технологиите за добавена действителност (augmented reality) – това са някои от най-интересните трендове, които ще трансформират сегмента на бизнес софтуера през 2019 година. Машинното образование (machine learning) и автоматизацията на процеси също ще не престават да оказват въздействие върху системите за ръководство на бизнеса, помагайки им да отговорят на лавинообразното повишаване на информацията и растящите потребителски упования, излиза наяве още от разбор на българската компания за бизнес програмен продукт Тим ВИЖЪН България. По-долу можете да се запознаете по-подробно с най-интересните трендове в този софтуерен бранш през идващите дванадесет месеца.
Възход на връзката на натурален език (Natural Language Processing – NLP)
Комуникацията на натурален език със софтуерните системи не е оригиналност, само че през идващите месеци тя ще навлиза все по-силно в системите за ръководство на бизнеса. Технологията, която прави това допустимо, е машинното самообразование (machine learning). То разрешава на софтуерните системи на процедура да „ схващат “ и дават понятен отговор на заложени гласово или документално въпроси.

Тези наклонност се чака да господства при развиването на системите за бизнес разбори (BI – Business Intelligence) през годината, придавайки по този метод човешко лице на данните и разширявайки опциите за потреблението им. Прилагането на естествената връзка в системите за разбор уголемява обсега на консуматори, които ще могат да се възползват от преимуществата на образните разбори без да имат задълбочени знания за работа със самите решения. NLP технологията ще откри приложение още в първата за тази година версия на водещото решение за бизнес разбори Tableau.
Embedded Analytics  – бизнес анализите към този момент са вградени в платформите
Друга наклонност, която ще господства при системите за разбор на данните, е скъсяването на дистанцията от потребителите до данните посредством слагане на анализите там, където са нужни. Т.нар. вграждане на разбори (Embedded Analytics) разрешава данните да се интерпретират още сега и на мястото на възникването им и съкратява времето за взимане на решения и предприемане на дейности, на база на тези данни.
Нови посоки в развиването на изкуствения разсъдък в бизнес софтуера
Изкуственият разсъдък (Artificial Intelligence – AI) оказва въздействие върху системите за ръководство на бизнеса към този момент от няколко години и 2019 година няма да е изключение. AI технологиите ще играят все по-голяма роля във всички посоки на ERP, CRM и BI системите, като огромните разработчици на сходен жанр програмен продукт интензивно работят в тази тенденция. В края на предходната година Microsoft пусна на пазара в Съединени американски щати AI решения, които асистират в посоки като продажби, потребителско обслужване и маркетинг. Друго направление, в което изкуственият разсъдък ще играе прогресивно възходяща роля е формулирането на прогнози, идентифициране на трендове, предсказание на нужда и предприемане на дейности по задоволяването й без потребност от човешка интервенция.
Автоматизация на рутинни процеси
Автоматизацията е измежду главните преимущества на системите за ръководство на бизнеса и също се развива с бързи темпове през последните години. Стъпвайки на все по-широкото нахлуване на AI и машинното самообразование, така наречен роботизирана автоматизация на процесите (Robotic Process Automation – RPA) последователно обгръща възходящ брой рутинни процеси и действия както в ERP, по този начин и в CRM системите.

Ботове все по-често ще автоматизират ръчни процеси като отваряне и подбиране на мейли, прочитане на бази данни, попълване на бланки, осъществяване на изчисления, обработка на фактури, доклади, следене на потребителско държание, идентифициране на благоприятни условия за продажби и други По този метод понижава опцията да бъдат позволени неточности и се освобождава скъпо време, което чиновниците да употребяват за по-творчески действия.
Добавена действителност (augmented reality) за бизнеса
Бизнесът бързо осъзнава изгодите от технологиите за „ добавена ” действителност и те към този момент намират своето място в решенията за бизнес мениджмънт и разбори. Като част от CRM системите устройствата за добавена действителност към този момент се употребяват в сервизните услуги, позволявайки на сервизните експерти достъп до богата библиотека от информация и експертни познания в действително време, което пък покачва опциите им да се оправят бързо с сложни задания. Очакванията са, че през 2019 ще забележим и други приложения на технологията, с които тя ще обогати опциите на софтуерните решения за ръководство.
Цялостни интегрирани решения в “облака ”
“Облачните ” технологии са сегашното и бъдещето на системите за бизнес ръководство. Това е видно освен от продължаващата с все по-бързи темпове миграцията към cloud – архитектури, а и от цялостната преориентация на разработчиците, които отдават все по-висок приоритет на своите облачни решения. Гъвкавостта на “облачната ” среда подкрепя превръщането на обособените системи за ръководство в цялостни интегрирани решения, обхващащи от ден на ден и повече бизнес процеси, в това число и такива, ориентирани към човешки запаси, маркетинг и маркетингова автоматизация, офис работливост и др.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР