Комуникационно-информационна платформа за своевременна и проактивна информираност за всички изменения

...
Комуникационно-информационна платформа за своевременна и проактивна информираност за всички изменения
Коментари Харесай

Платформа на сайта на МВнР информира за санкциите на ООН срещу тероризма

Комуникационно-информационна платформа за своевременна и самодейна осведоменост за всички промени на целеви финансови наказания, наложени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свързани с битката с финансирането на тероризма и на разпространяването на оръжия за всеобщо заличаване, е налична на уеб страницата Министерството на външните работи (МВнР), оповестиха от министерството.

Платформата ще даде опция на българските способени органи и задължени лица, както и на други заинтригувани физически и юридически лица да получават настоящи вести за промени в санкционните ограничения на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации посредством абонамент или регистрация в уеб страницата на Министерство на външните работи посредством RSS формат или посредством приемане на електронни известия на посочен от потребителя електронен адрес.

Ползвателите на платформата получават неотложно известията на съответните комитети на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и пряк достъп до новините, оповестени на електронната страница на Организация на обединените нации. Проактивното информиране на институциите и задължените по Закона за ограниченията за финансиране на тероризма лица по отношение на настъпили промени в ограничаващите ограничения, признати от Комитета на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, ще разреши по-стриктното използване на ограничаващите ограничения в народен проект и ще обезпечи отстраняването на пропуски в границите на целевите наказания. Това ще увеличи доверието на интернационалните финансови институции и другите интернационалните сътрудници на България в нейната дарба да лимитира и обезврежда финансови потоци, ориентирани към финансиране на тероризма и разпространението на оръжия за всеобщо заличаване, показват от външно министерство.

Оттам означават, че създаването на платформата е част от напъните на Министерство на външните работи да обезпечи вярното и навременно използване на санкционните режими и да спомогне институциите и задължените лица в ефикасното осъществяване на тези режими.

В известието се отбелязва, че битката против изпирането на пари и финансирането на тероризма продължава да е от извънредно значение за сигурността и просперитета на България.

" Изпирането на пари и финансирането на тероризма пораждат доста безпокойствие за финансовата система на страната и сигурността на нейните жители, като в това време са и световни феномени. Борбата против изпирането на пари е главно направление, а от време на време и само вероятен механизъм за противопоставяне против тежката проведена престъпност и корупцията, както и други закононарушения ", означават още от министерството.

 

Източник Дарик

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР