Компютърът е едно от най-добрите технологични попадения на 21 век.

...
Компютърът е едно от най-добрите технологични попадения на 21 век.
Коментари Харесай

Какво забавя работата на компютъра

Компютърът е едно от най-хубавите софтуерни попадения на 21 век. Той извършва редица функционалности, които улесняват търсенето, намирането, набирането и шерването на информация. Освен това, компютърът става все по-приложим в работната сфера и просветителната среда.

Най-неприятният миг обаче е, когато забележите закъснение в работата на вашия компютър. Това е събитие, с което всеки човек се сблъсква. Важно е обаче да ревизирате каква е повода за затруднената работа на компютъра, преди да предприемете неговата подмяна. Ето какви могат да бъдат аргументите:

- Претоварване. Това е първата и най-често срещана причина за забавянето на компютъра. Той стартира да зацикля и да зарежда постепенно, когато е претрупан с стратегии. За да ревизирате дали това е повода, то би трябвало да отидете в лентата със дилемите и да изберете сервизното приложение Task Manager. Когато го отворите, натиснете бутона More details (Повече подробности), който се намира в долния ляв ъгъл.

След това ще се покаже екран, разграничен на две елементи – приложения и процеси във фонов режим. Под тях се изписват индикатори за работата на процеса, по които можете да установите кои приложения употребяват максимален запас. Ако се окаже, че някои от тях употребявате относително рядко, то е целесъобразно да ги деинсталирате.

 Компютър

- Синхронизация. Друга постоянно срещана причина се оказва синхронизацията на файловете с техните аварийния копия, които се съхраняват в облака. В този случай можете да отидете до OneDrive в лявата част на лентата със дилемите и с левия бутон да влезете в менюто с варианти. Там можете да ревизирате кои стратегии се включват редом с включването на компютъра и да ги ограничите, спрете краткотрайно или да го изключите напълно. Това би трябвало да усъвършенства скоростта на работа.

- Преинсталация. Ако никоя от горепосочените стъпки не помогне, то значи вашият компютър има потребност от филтриране. В този случай би трябвало да съхраните значимите неща обособен притежател преди да върнете първичните настройки на устройството. След това влизате в Настройки, натискате поредно иконката в долния ляв ъгъл и Update&Security. Следващата стъпка е да отидете на бутон Recovery и финално да натиснете Reset. Този развой би трябвало да върне компютъра до неговите фабрични настройки, изтривайки цялата непотребна информация и компютърни вируси.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР