Компреси при температура – стари народни рецепти, които да използвате

...
Компреси при температура – стари народни рецепти, които да използвате
Коментари Харесай

Правете компреси при висока температура

Компреси при температура – остарели национални предписания, които да употребявате преди да посегнете към медикаментите.

Най-успешният метод за облекчение на температурата е да си починете, да пиете доста течности, да си извършите компреси, да си вземете душ.

В някои обстановки може да се наложи да употребявате медикаменти за намаление на температурата, само че ние ги предлагаме единствено откакто сте тествали тези естествени способи.

Температурата би трябвало да се намалява, когато е над 38 градуса. При деца за температура се считат стойности над 37,7 градуса.

Компреси при температура
Използвайте ябълков оцет и вода в съответствие 2/3 вода и 1/3 оцет. Поставете върху челото, ставите, краката.

В допълнение към класическите компреси, постоянно се предлага да натопите чорапите в ябълков оцет, да ги поставите на краката си и да ги увиете с забрадка. Сменете ги, когато е належащо.

От суровите картофи също се вършат компреси, които “извличат ” температурата от тялото.

Вземете по-голям картоф и го измийте добре. Можете да нарежете картофите или да ги настържете. Поставете ги на ходилата и обуйте чорапи. Ако е належащо заменете ги с нови. Компресите могат да се слагат върху челото и дланите.

Сложете по един белтък върху забрадка и увийте краката си, тъй че белтъкът да е в контакт с ходилата. Можете да поставите транспарантно фолио или торбичка върху кърпата, с цел да не изтича, и по-късно да обуете чорапите.

Чесънът оказва помощ за намаление на температурата, тъй като подтиква изпотяването и отстранява токсините от тялото, а също така има антивирусни и антибактериални резултати.

Вижте още: Как да почистите фугите и цялата баня до искра?

Обелете и намачкайте 2 огромни скилидки чесън, след което ги смесете с 2 супени лъжици зехтин. Загрейте леко сместа и я нанесете върху ходилата. Увийте краката си в марля или плат и оставете за една нощ.

Можете да употребявате ракия за масаж на пулсовите зони по тялото като: ставите, над дланите, подмишниците и ямките зад коленете. Масажирайте и повърхността на дланите и ходилата. Алкохолът “издърпва ” температурата от тялото.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР