Компреси от живовляк при разширени вени – облекчават състоянието бързо

...
Компреси от живовляк при разширени вени – облекчават състоянието бързо
Коментари Харесай

Компреси от живовляк при разширени вени и ухапване от насекоми

Компреси от живовляк при разширени вени – облекчават положението бързо

Тази билка пораства в съвсем всеки двор в обилие.

Използва се в свеж тип през целия топъл интервал, само че може да я замразите, с цел да я имате разполагаем през цялата зима.

Листата на женския живовляк могат да се употребяват и на салата. Билката може да се употребява и под формата на чай, само че също и като мас или компрес. От него се прави страховит сироп за кашлица за усмиряване на възпалени лигавици, кашлица и бронхит.

Облекчава астма, ларингит, фарингит и разнообразни алергични реакции, които предизвикват проблеми с дишането.

Последните проучвания демонстрират, че екстрактът от живовляк сполучливо се употребява за лекуване на белодробни инфекции, потвърждавайки неговите антивирусни и антибактериални свойства.

Той подтиква метаболизма и отстрани пролетната отмалялост, облекчава признаците на инфекции на пикочните пътища, както и възпалението на пикочния мехур и бъбреците.

Той контролира равнищата на холестерола и е потвърден като мощен съдружник в битката против диабета и синдрома на раздразненото черво.

За подготвяне на чай се употребяват единствено листата, които преди този момент сте изсушили на проветриво място.

Залейте една супена лъжица изсушени листа от живовляк с 250 мл вряла вода и оставете за 10 минути. Чаят се пие най-добре, до момента в който е парещ.

Компреси: При захапване от пчела, мъчителни разширени вени или други пострадвания, направете топчета от свежи листа от женски живовляк и зелена глина с малко вода. Получената паста ще облекчи дразненето и разширените вени.

Инфекция на зъбите и венците: Дъвче се свеж лист от живовляк и се слага като компрес върху зъба и венците, с цел да се предотврати инфекцията в ранен етап.

Сироп: Препоръчва се за всички пациенти, страдащи от белодробни болести, туберкулоза, хора със зной, кашлица и несъразмерна слуз.

Рецепта: На дъното на стъклен буркан с необятно гърло от 5 литра, поставете прясно набрани листа от живовляк и ги притиснете добре.

Изсипете към 1 см кафява захар върху тях, а по-късно още един пласт листа от живовляк. В този ред продължете да цялостните буркана (ред живовляк, ред захар) до върха.

Оставете буркана затрупан за една нощ и на идващия ден ще забележите, че наличието е леко понижено. Попълнете освободеното пространство и повторете процедурата до цялостното запълване на буркана.

Изкопайте дупка в градината си и увийте буркана с трислойна пергаментна хартия или целофан и изсипете восък върху нея. Покрийте буркана с дъска и поставете по-тежък камък от горната страна. На височината на камъка разширете горната част на дупката и поставете по-здрава дъска. Накрая покрийте останалата част от дупката с почва и маркирайте мястото на повърхността, с цел да го намерите по-лесно по-късно.

Оставете буркана в земята за три месеца, с цел да може сокът да се отдели под формата на сироп при непрекъсната температура. В края на този интервал бурканът се изважда деликатно от земята и цялото наличие се прецежда добре, а полученият сироп се проварява един път.

Полученият сироп се съхранява в добре затворени стъклени бутилки. Това е най-хубавият домакински сироп за белодробни болести.

Тези, които нямат градина, могат да оставят буркана на топло място, за предпочитане покрай печка. Колкото по-равномерна е топлината, толкоз по-добре. Ако процесът на шупване се прекъсне посредством изстудяване, тогава сиропът е по-малко лековит и може да се скапе.

Вижте още: Цветарник от пластмасови бутилки – страхотна концепция за двора или балкона

За деца – няколко пъти дневно по чаена лъжичка сироп, а за възрастни – няколко пъти дневно по една супена лъжица.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР