Комплексният онкологичен център във Враца подмени остарялото оборудване в залата

...
Комплексният онкологичен център във Враца подмени остарялото оборудване в залата
Коментари Харесай

КОЦ-Враца се похвали с ново оборудване в залата за амбулаторно лечение /снимки/

Комплексният онкологичен център във Враца подмени остарялото съоръжение в залата за амбулаторно лекарствено лекуване, научи организация BuNews. Новината бе обявена от началника на отделението по здравна онкология доктор Петранка Лишковска.
Новото съоръжение в залата е закупено за 30 510 лв., след извършена социална поръчка. Закупени са 15 профилирани кресла за химиотерапия, които стават и на кревати.
Помещението съществува в центъра от няколко години, само че столовете са били много по-обикновени и единствено 10 на брой.
„ Това е зала за амбулаторно лекуване с престой до 12 часа, в границите на които би трябвало да се организира лекуването на даден пациент “, разясни доктор Лишковска.
Столовете са модифицирани, имат алтернатива да станат на легло, към тях има и стойка за инфузия. Те са особено проектирани за по-голям комфорт, и всяко кресло има достъп до ел. мрежата. Така може когато и да е в случай че има потребност да се включи друга инсталация за диагностика и лекуване. Креслата са оборудвани с в допълнение осветяване, а в кабинета има климатична апаратура.
Залата се намира до манипулационната, с цел да има непрекъснат надзор и наблюдаване от здравно лице по време на лекуванията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР