Компенсациите, които България ще изплати след заведените и спечелени искове

...
Компенсациите, които България ще изплати след заведените и спечелени искове
Коментари Харесай

Nexo обмисля да съди България заради акцията на прокуратурата в офисите им

Компенсациите, които България ще изплати след заведените и извоювани искове от Nexo, ще са следващ антирекорд в размер на стотици милиони, само че за жалост ще са за сметка на българския поданик.Това се споделя в публична позиция на „ Нексо “ във връзка акцията в офисите им, оповестена пред bTV.

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи влязоха в четвъртък в офисите на компанията за търговия с криптовалута в целия свят " Нексо ". Говорителят на основния прокурор Сийка Милева и ръководителят на отдел " Киберпрестъпност " Светослав Василев обясниха на брифинг, че проверяват проведена незаконна група, пране на пари, данъчни закононарушения, закононарушения, свързани с даване на банкова активност без нужния лиценз, както и компютърни измами. В рамките на огромната интернационална интервенция е открито, че един от клиентите на криптобанката финансирал терористични актове, " Нексо " работила посредством " кухи компании ", а за последните 5 години през нея като оборот са минали над 94 милиарда $. Дейността на компанията се ръководела от България и уредниците ѝ също били българи.

" Битката за наградата " най-срамен миг " на българската прокуратура е безмилостно жестока от десетилетия насам, само че и днешният ден /б. ред. четвъртък/ се подрежда високо в класацията ", гласи  позиция на " Нексо “ по отношение на оповестеното следствие против компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР