Компанията за спортни залагания "Еврофутбол" най-вероятно ще остане без лиценз,

...
Компанията за спортни залагания "Еврофутбол" най-вероятно ще остане без лиценз,
Коментари Харесай

Държавата закрива и бизнеса на Божков със спортните залагания


Компанията за спортни залагания "Еврофутбол " най-вероятно ще остане без лиценз, което значи, че би трябвало да спре активността му. Принудителното лишаване на лиценза на сдружението на Васил Божков и съдружниците му братя Найденови, които са в тежък спор с него, е единствена точка в дневния ред на Държавната комисия по хазарта за 25 март. Най-вероятно лицензът ще бъде лишен краткотрайно, за 6 месеца, само че по-късно мярката може да се наложи и за непрекъснато.
Часове преди съвещанието "Еврофутбол " се оплака през интернет страницата си, че "в изискванията на изключително състояние принудително закриват "Еврофутбол " в цялата страна ", което е "поредното заличаване на български бизнес и оставяне на хиляди фамилии без приход ". Дружеството няма да може да изплати и облаги на стойност 420 000 лева на участниците в игрите.
"Еврофутбол " е една от четирите компании на Васил Божков, за които страната откри големи неплатени такси за
хазарт през последните пет години. Две от сдруженията – "Ню Геймс " и "Националната лотария ", които проведоха лотарийни игри, бяха прекъснати с измененията в Закона за хазарта за въвеждане на държавен монопол. Компанията за лотоигри "Евробет " сама изиска банкрут. Държавният монопол не се простира върху спортните залагания, само че основанието за лишаване на лиценца на "Еврофутбол " са неплатените такси.
Компанията се оплака, че на 14 февруари ѝ е връчен акт за дължими неплатени такси за
хазарт на стойност 329 млн. лева На 21 февруари са били блокирани всички сметки на сдружението, само че то е траяло да действа и да изплаща облаги. Дружеството се оплаква още, че на 13 март са последвали "гласни и писмени закани " от институциите за затваряне на пунктовете заради изключителното състояние, макар че пунктовете на държавния тотализатор траяли да работят. Забрана за работа на хазартните обекти фактически няма в заповедта на здравния министър. "Еврофутбол " счита, че отнемането на лиценза на сдружението е за бизнесът със спортните залагания "да бъде поднесен на тепсия на други хазартни оператори, най-вече задгранични и онлайн ". От сдружението се оплакват, че ръководещите са "използвали целия наказателен уред на страната против екипа ни и юристите, ангажирани по проблема ".
"Срещу "Еврофутбол " се случваха и не престават да се случват систематични незаконосъобразни дейности от страна на Държавната комисия по
хазарта и други институции, само че за всичко това до този миг сдружението ни беше запазило цялостно медийно безмълвие, както ни бе "препоръчано " от представители на държавния уред. Вече няма смисъл да си мълчим ", написа още в известието на сдружението.
За разлика от
лотариите собствеността на "Еврофутбол " е разпределена измежду повече акционери.51% от капитала се държат от "Евросъдружие ", в което вземат участие обвиненият за образуване на незаконна група Васил Божков, както и други упрекнати с него лица като Александър Тумпаров и Борис Бекяров. Дял имат и братята Цветомир и Боян Найденови, които подадоха сигналите против Божков, дали старт на следствията против него. В "Еврофутбол " 49% дял има и гръкото сдружение "Интралот "./www.mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР