Компанията за железопътни превози под Ламанша Eurostar си осигури пакет

...
Компанията за железопътни превози под Ламанша Eurostar си осигури пакет
Коментари Харесай

Eurostar избегна фалит

Компанията за железопътни транспорти под Ламанша Eurostar си обезпечи пакет за финансиране в размер на близо 250 млн. паунда. (290 млн. евро) от банки и акционери, водени от държавното управление на Франция, откакто рецесията с ковид нанесе тежки вреди върху оператора, съобщи Си Ен Би Си.

Eurostar, чиито пътнически услуги свързват Лондон с Париж, Брюксел и Амстердам, ще получи 50 млн. паунда под формата на акционерно присъединяване, 150 млн. паунда  гарантирани от вложителите заеми и 50 млн. паунда от преструктурирани съществуващи заеми, излиза наяве от изказване на компанията. Това ще разреши на компанията да избегне банкрут.

От 27 май железопътният оператор ще усили последователно броя на пътуванията до Париж до две дневно, откакто Обединеното кралство и Франция разхлабят рестриктивните мерки по границата. Честотата на пътуванията ще се усили до три дневно към края на юли и ще продължи да нараства през лютото. Ежедневните влакове ще се движат на всеки половин час във всяка посока

Англия, която продаде 40-процентов дял в основания в Лондон Eurostar през 2015 година, отхвърли да се включи в избавителната стратегия, водена от френската държавна железопътна компания SNCF, която има 55% от Eurostar. Сред другите притежатели на оператора са белгийската железопътна линия SNCB и частните вложители Caisse de Depot et Placement du Quebec и Hermes Infrastructure.

По-рано основният изпълнителен шеф на Eurostar Жак Дамас изиска достъп до обезпечените от Английската централна банка заеми, които получиха някои самолетни компании, като съобщи, че оцеляването на компанията е под въпрос на фона на 95-процентов спад на пътуванията по време на пандемията.

Бизнес лобито London First също насочи апел за интервенция към Министерството на финансите на Англия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР