Компанията за дигитални активи Nexo завежда иск за над 3

...
Компанията за дигитални активи Nexo завежда иск за над 3
Коментари Харесай

Компанията Nexo съди България за над 3 млрд. долара

Компанията за цифрови активи Nexo завежда иск за над 3 милиарда щатски $ против България. Искът е импортиран в секретариата на Международния център за споразумяване на капиталови разногласия (ICSID) към Световната банка във Вашингтон, според интернационалните спогодби за отбрана на вложенията.

Според компанията обвиняванията са се потвърдили като несъстоятелни, а досъдебното произвеждане е намерило своя логически край заради липса на закононарушения.

Софийската градска прокуратура приключи наказателните производства против ръководителите на Nexo – Коста Кънчев, Антони Тренчев, Калин Методиев и Траян Николов в края на декември 2023 година

Nexo има намерение да подари до 20% от полученото обезщетение за най-силно нуждаещите се и подценявани браншове в страната – детското опазване на здравето и обучение. Основен приоритет ще бъде поддръжка за построяването на по този начин нужните детски лечебни заведения и отделения в България, както и разнообразни начинания за повишение конкурентоспособността на Софийския университет “Св. Климент Охридски ” на световната просветителна сцена.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР