Компанията Venturi е известна в индустрията като производител на електрически

...
Компанията Venturi е известна в индустрията като производител на електрически
Коментари Харесай

Venturi Antarctica – с ток при минус 50 градуса!

Компанията Venturi е известна в промишлеността като производител на електрически задвижвани високопроизводителни транспортни средства. Това включва и Venturi Antarctica - само че това транспортно средство не е за скоростни забави, както машината на компанията участваща във Formula E. Става дума за добра доза смелост, позволяваща постигане на не лесни места за обичайния превоз.

Предистория на модела - многофункционалното устройство с верижни вериги е първото „ зелено “ полярно изследователско транспортно средство с електрическо задвижване на негостоприемния бял континент, където не са необичайност температури до минус 50 градуса.

Venturi Antarctica се употребява на станцията Princess Elisabeth Antarctica. Той е разполагаем на екипите в белгийската база с нулеви излъчвания като екологично средство за превоз за техните научни задачи.

През първата седмица от работатат си в Антарктида машината направи вероятни няколко научни задачи на терен, като работи по поддръжката на автоматизирани станции за наблюдаване на времето и новата станция за наблюдаване на атмосферата на Антарктическото плато на височина от 2300 метра. „ Благодарение на този нов вид транспортно средство беше допустимо да се стигне до станцията, без да се навреди на околната среда “, споделиха откривателите.

Машината сплотява цялото софтуерно ноу-хау на Venturi “, споделя производителят. Благодарение на сгъваемите надлъжни седалки, той може да транспортира до шест души, съоръжение и даже втора батерия, с цел да усили пробега си от към 50 километра двойно макар антарктическите температури. Два електрически мотора, всеки с мощ от 60 квт, форсират двутонната Антарктида до най-много 25 км/ч.

Между другото, основателят на развиването на Antarctica е принц Албер от Монако. По време на посещаване на проучвателен станции в Антарктида той открива, че липсват транспортни средства с мотори без излъчвания. Ето за какво неговата фондация разпореди на основаната в Монако компания Venturi да създаде електрически моторна шейна.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР