Компанията Tesla Motors представи и своя електрически камион, който е

...
Компанията Tesla Motors представи и своя електрически камион, който е
Коментари Харесай

"Тесла" представи електрически камион с невероятна аеродинамика

Компанията Tesla Motors показа и своя електрически камион, който е получил името Semi. По коефициент на челно противодействие той превъзхожда суперамтомобила Bugatti Chiron - 0,36 против 0,38. Производството на машината ще започва през 2019 година

Камионът е оборудван с 4 електромотора, ситуирани на задните оси. Мощността на силовия елемент не се разкрива, само че се твърди, че ускорението на Semi с прицеп с тегло 36 тона от 0 до 96 км/ч лишава 20 секунди. Машината може да изкачва 5-градусов надолнище с непрекъсната скорост 105 км/ч. Пробегът с едно зареждане на батериите е 805 км.

За пълненето на акумулаторите се употребяват високоскоростни зарядни стации. Те ще бъдат сложени на паркингите за огромни камион по главните пътни трасета на Съединени американски щати. Само след 30-минутно зареждане камионът ще може да измине до 640 км.

В листата с в допълнение съоръжение на Semi влиза система за самостоятелно ръководство. Тя разрешава няколко камиона да се обединят в ескорт и да се движат безвредно, следвайки скоростта на челната машина.

В центъра на шофьорската кабина е сложено креслото на лидера. Встрани от него са ситуирани два сензорни екрана, на които излиза главната информация на бордовите системи, данните от навигацията и картина от камерите, снимащи към машината.

По време на представянето на Semi компанията Tesla сподели и схема на великански пикап, в чийто товарен отсек ще може да се побере цялостен автомобил. Подробности за товарната машина не бяха дадени детайлности, само че е известно, че този пикап влиза в тактика на американския производител.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР