Компанията Tachyum обяви, че тази година ще започне масовото производство

...
Компанията Tachyum обяви, че тази година ще започне масовото производство
Коментари Харесай

Мощността на 52 ускорителя NVIDIA H200 за 1/100 от тяхната цена – Tachyum започва масовото производство на 192-ядрените чипове Prodigy

Компанията Tachyum разгласи, че тази година ще стартира всеобщото произвеждане на универсалния процесор Prodigy, който съчетава изчислителни и графични ядра, както и на невронен TPU енджин. Производителят дава обещание, че новият чип ще обезпечи извънредно високо равнище на продуктивност. И даже ще може да се конкурира с най-мощните изчислителни ускорители на NVIDIA.

Разработчикът публично съобщи, че това е 192-ядрен чип, основан на 5 nm софтуерен развой. Той обезпечава 4,5 пъти по-висока продуктивност от всеки различен процесор, предопределен за натоварвания при облачни калкулации. Освен това той е до три пъти по-бърз от всеки графичен процесор, предопределен за високопроизводителни калкулации. И до шест пъти по-енергийно ефикасен от профилираните графични процесори за осъществяване на дилемите с изкуствен интелект.

Tachyum разгласи своя повсеместен процесорен чип Prodigy през 2022 година и даде обещание да го употребява за трансформиране на високоспециализираните центрове за данни в универсални изчислителни центрове, способни да обезпечат нужната изчислителна мощ и успеваемост за разнообразни работни натоварвания с потреблението на ИИ. През месец декември 2023 година компанията разгласява видеоклип, показващ способността на Prodigy да емулира работата на x86-съвместими приложения.

Има обаче едно значително „ само че “: макар впечатляващите числа за продуктивност и изказванията на Tachyum, процесорите Prodigy съществуват единствено на хартия и като FPGA-емблематична платформа с дребен брой ядра.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР