Компанията собственик на социалната мрежа Фейсбук не се е отказала

...
Компанията собственик на социалната мрежа Фейсбук не се е отказала
Коментари Харесай

"Фейсбук" иска да доставя интернет със сателит още догодина

Компанията притежател на обществената мрежа " Facebook " не се е отказала да популяризира интернет в мъчно налични места - въпреки да приключи плана за интернет дронове, вместо тях тя ще сътвори спътник.

Това сочат документи, получени от сп. Wired. Материалите, които изданието твърди, че са получили и удостоверение от " Facebook ", сочат, че новият план би трябвало " ефикасно да дава достъп тук-там със слаби или несъществуващи (интернет) услуги по света. " Работното име на спътника е " Атина ".

Цитатът е от молба, подадена до федералния регулатор за връзките в Съединените щати от името на свързаната с " Facebook " компания PointView Tech LLC.. С плана си, който включва изстрелване на " Атина " при започване на 2019 година, " Facebook " се подрежда до " Спейс Екс " (започнала проби тази година) и " Уан Уеб " (компания на японската " Сотфбанк " ).

Конкуренция

Само преди седмици " Facebook " се отхвърли от плана си за дронове, които трябваше да свържат мъчно налични райони с интернет - частично поради напредъка на конкуренцията.

Конкурентният план на " Алфабет " (който от предходната година се базира единствено на балони) е в доста по-напреднала фаза и бе изпитан след естествените бедствия в Пуерто Рико предходната година, а преди седмица разгласи, че ще доставя интернет в Кения - първото приложение на Project Loon в Африка.

Успехите на противника не трансформират обстоятелството, че съгласно отчет от септември 2017 година над половината от територията на Земята към момента няма интернет покритие и само спътници на височина сред 160 и 2000 км над повърхността биха могли да дадат допустимо решение.

Документите, получени от Wired, сочат, че " Facebook " е единствено една от фирмите, които желаят да изведат интернет сателит.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР