Компанията Qtum Foundation счита, че обслужването на блокчейн-мрежата е доста

...
Компанията Qtum Foundation счита, че обслужването на блокчейн-мрежата е доста
Коментари Харесай

Qtum Foundation ще извежда в орбита мини цифрови ферми за добив на криптовалута в космоса

Компанията Qtum Foundation смята, че обслужването на блокчейн-мрежата е много скъпо, само че в случай че нужните изчислителни мощности бъдат изведени в орбита, става допустима икономията на доста електрическа енергия и пари.
Qtum смята, че бъдещето е в галактическия рандеман на криптовалута и към този момент стартира създаването на специфични платформи, които могат дейно да работят в космоса.

Консумацията на електрическа сила в биткойн-мрежата непрестанно се усилва, а с това нарастват и паричните разноски. За да бъде понижени разноските, Qtum Foundation сплоти старания с компанията SpaceChain , като двете компании взаимно ще създават и извеждат в орбита свръхмалки спътници с тегло единствено няколко кг.

Малките спътници ще имат кубична форма и ще бъдат оборудвани с микрокомпютрите Raspberry Pi, работещи със софтуера на Qtum. Тези дребни цифрови ферми ще генерират криптовалута в орбита, употребявайки PoS логаритъма за мрежови майнинг.

Добивът на криптовалута в космоса освен ще икономиса електрическа сила, само че и ще даде опция за потребление напълно евтина компютърна електроника, вместо скъпо профилирано съоръжение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР