Компанията подобри условията за участниците в програмата Bug Bounty с

...
Компанията подобри условията за участниците в програмата Bug Bounty с
Коментари Харесай

Microsoft плаща все по-щедро за открити бъгове

Компанията усъвършенства изискванията за участниците в програмата Bug Bounty с нови, по-удобни способи на заплащане и увеличи възнагражденията

Над 2 млн. $ е изплатила Mcirosoft през 2018 година за открити уязвимости в нейния програмен продукт (източник: CC0 Public Domain)

Microsoft заплаща обилно на експерти по сигурност, които откриват уязвимости в нейния програмен продукт, в границите на програмата Bug Bounty (премия за открит бъг), съгласно данни, оповестени от ITPro.

През предходната годината корпорацията е раздала награди в размер на 2 милиона $ по линия на Bug Bounty. За да подтиква още повече спецовете да откриват бъгове в софтуера, Microsoft е ускорила изплащането на възнагражденията.

Така да вземем за пример, участниците в тази стратегия могат да получават парите си през платежната система PayPal и да ги превеждат към свои банкови сметки в над 30 страни по света.
още по тематиката
Освен това потребните хакери могат да получат за своята работа награда във тип на криптовалута. Но Microsoft не прецизира в каква цифрова валута ще изплаща възнагражденията за открити уязвимости.

Нещо повече, компанията усилва наградите по линия на Bug Bounty. Максималното заплащане за участници в програмата Windows Insider Preview се повишава от 15 до 50 хиляди $. А наградата за участници в програмата Microsoft Cloud, които търсят неточности в Azure, Office 365 и други артикули, се усилва от 15 до 20 хиляди $.

В началото на март т.г. компанията HackerOne, която развива платформа за търсене на уязвимости против възнаграждение, показа своя първенец – 19-годишния самообразован хакер Сантяго Лопес от Аржентина, който стана първия в света милионер от разкриване на бъгове.

Лопес стартира да рапортува за уязвимости посредством HackerOne през 2015 година До март 2019 година младежът е разкрил над 1600 уязвимости и е получил за усърдната си работа над 1 милион $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР