Компанията отчита нарастващи поръчки, поради пандемиятаСоциалната изолация покачи рязко поръчките

...
Компанията отчита нарастващи поръчки, поради пандемиятаСоциалната изолация покачи рязко поръчките
Коментари Харесай

Amazon наема още 75 000 служители

Компанията регистрира възходящи поръчки, заради пандемията

Социалната изолираност повиши внезапно поръчките към онлайн търговеца Amazon
(снимка: Amazon)

Amazon, най-големият онлайн търговец на дребно, съобщи, че наема още 75 000 души – от служащи в хранилища до водачи, защото хората , изолирани у дома поради пандемията, вършат от ден на ден и повече поръчки.

Преди месец компанията разгласи, че ще отдели повече от 350 милиона $ за увеличение на заплатите на служащите и наемане на спомагателни 100 000 души.

Вчера онлайн магазинът заяви, че този проект към този момент е изпълнен и 100 хиляди нови чиновници към този момент работят на територията на Съединени американски щати. Сега компанията е в развой на наемане на спомагателни 75 000 служащи, тъй че заинтригуваните могат да аплайват.

Много хора сега изпитват стопански компликации, защото работните места в сфери като хотелиерство, ресторантьорство и пътувания се свиват, заради рецесията. Amazon приканва хората, които са останали без работа, да се причислят към компанията, до момента в който обстановката се възстановява, гласи формалното изказване.
още по тематиката
Според новите калкулации на компанията, привличането на спомагателни чиновници и краткотрайното увеличение на заплатите евентуално ще коства на Amazon не 350 милиона $, а повече от 500 милиона.

Междувременно Amazon заяви, че е въвела по-строги санитарни ограничения в своите уреди, в това число разчистване и метаморфоза на стаите за почивки, с цел да обезпечи обществена отдалеченост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР