Компанията оператор на газопровода „Северен поток 2“ - Nоrd Stream

...
Компанията оператор на газопровода „Северен поток 2“ - Nоrd Stream
Коментари Харесай

Операторът на „Северен поток 2“ се отказа от едно от трасетата през Дания


Компанията оператор на газопровода „ Северен поток 2 “ - Nоrd Stream 2 AG отдръпна настояването си за строителството по главното трасе, минаващо през териториалните води на Дания на юг от остров Борнхолм и се концентрира върху северозападният и югоизточният направления. Това излиза наяве от известие на Nord Stream 2 AG. Съответното публично писмо е подадено в Датската енергийна организация.

„ Стъпката бе нужна, защото повече от две години от момента на подаването на тази поръчка бившето държавно управление на Дания не даде знак, че ще вземе решение “, изяснява изпълнителният шеф на компанията Матиас Варниг. Според него, Nord Stream 2AG и вложителите имат потребност от „ законодателна сигурност и отбрана на законовите упования “. „ Това значи транспарантен и предсказуем развой на взимане на решение, изключително като се има поради, че строителството на газопровода през териториалните води на другите четири страни е в напреднал етап.

От компанията изясняват също по този начин, че отводът от първия маршрут е трябвало да бъде сбъднат и поради нуждата от отбрана на Nord Stream, а също по този начин и на „ Газпром “ европейските вложители от Австрия, Франция, Германия и Нидерландия от рисковете от закъснение и вероятни финансови загуби. Според компанията оператор, северозападният и югоизточният маршрут дават отговор на екологичните и механически условия.

По мотив подготвяният законопроект от страна на Съединени американски щати против газопровода, специалистите считат, че той цели по-скоро оказване на психически напън.

Проектът за газопровода „ Северен поток 2 “ планува строителство на две газови тръби с потенциал от 55 милиарда куб м годишно от Русия през Балтийско море до Германия.

Дания към момента не се ангажира с издаване на позволение, а вложителите и обществото към този момент стигат до убеждението, че страната съзнателно задържа строителството на газопровода.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР