Компанията очаква по-слаби резултати през 2018 г. Контролираната компания от

...
Компанията очаква по-слаби резултати през 2018 г. Контролираната компания от
Коментари Харесай

Печалбата на Adidas расте заради бизнеса в Северна Америка

Компанията чака по-слаби резултати през 2018 година

Контролираната компания от Adidas - Reebok, регистрира по-слаби продажби. Още по тематиката
Adidas търси новаторски софтуерни решения в първия си хакатон в София

Крайният период за кандидатстване е 10 май
19 апр 2018
Adidas изкупува назад акции за 3 милиарда евро

Германската компания също по този начин усили прогнозата си за облага през последваща година
15 мар 2018
Nike ще търси напредък с нова тактика

Компанията е покрай договорка с Amazon за директна продажба без медиатори
22 юни 2017
Adidas търси светкавичния триумф от 70-те години

Компанията за спортна екипировка залага още веднъж на ретро модели
9 май 2017 Най-големият производител на спортни артикули в Европа - немската компания Adidas, усилва облагата си през първото тримесечие на 2018 година със 17% до 542 млн. евро, което е над упованията на пазара за 510 млн. евро. Освен това световните ѝ продажби нарастват с 10% до 5.55 милиарда евро, оповестява Reuters.

Конкуренцията с Nike и Under Armour се ускорява

Бизнесът на немската компания в Северна Америка има сериозен принос за усъвършенстваните финансови резултати. Adidas бележи годишен растеж на продажбите в района през миналото тримесечие от 21%, като по този метод се приближава до главните си съперници в сектора - американските групи Nike и Under Armour.

От Adidas оповестиха, че сериозният растеж на продажбите на годишна база, който е най-високият през последните 9 месеца, се дължи на признатата маркетинг тактика и партньорствата им с известни персони като това с артиста Фарел Уилямс. От друга страна, продажбите на Nike и Under Armour през миналия интервал са се намалили. В Северна Америка Nike регистрира спад от 6%, а при Under Armour понижението е от 1%.

Резултатите

Изпълнителният шеф на Adidas Каспър Рорстед разяснява, че финансовите резултати на немската група опровергават упованията му. Рорстед изясни, че най-големият производител на спортни артикули в Европа ще продължи да разраства бизнеса си с онлайн търговия и ще се концентрира върху пазарите в Северна Америка и Китай.

Adidas регистрира и забележителен растеж на продажбите в Китай от 26%. От управлението на групата разясняват, че не чакат високи продажби през второто тримесечие на тази година в Западна Европа. През първото тримесечие на 2018 година продажбите в района са се забавили с 5%.

Партньорството с FIFA

Рорстед твърди, че чакат по-ниски резултати, защото идното международно състезание по футбол в Русия им дава по-малко финансови благоприятни условия спрямо предходния конгрес от 2014 година в Бразилия. Официалният спонсор на най-голямото футболно събитие през 2018 година е Adidas, като компанията обезпечава екипите на 12 национални тима от общо участващите 32 отбора.

През 2012 година продажбите на Adidas в Русия са били 10% от световните, до момента в който през 2017 година делът е понижен до под 3%. Това се случи, защото компанията беше принудена да затвори десетки магазини поради рецесията в страната и наложените наказания от Европейския съюз и Съединени американски щати.

Продажбите на производителя на обувки Reebok, който е благосъстоятелност на Adidas, понижават с 3% поради едва потребителско търсене на спортните модели кецове за тренировки и бягане.

Въпреки усъвършенстваните финансови резултати на няколко пазара Adidas остава надалеч зад Nike в няколко основни пазара. Продажбите на американската компания в Северна Америка през миналата година са на стойност 15.2 милиарда $, до момента в който тези на Adidas през същия интервал са 5.1 милиарда $. ADS Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР