Компанията не иска да чака по почти 3 години, за

...
Компанията не иска да чака по почти 3 години, за
Коментари Харесай

Disney заплашва Франция с директно пускане на касови филми в платформата Disney+

Компанията не желае да чака по съвсем 3 години, с цел да може да демонстрира филмите си в платформата си за стрийминг Netflix и Amazon към този момент подписаха съглашения, съгласно които интервалът им е понижен надлежно на 15 и 17 месеца Френският министър на културата е подготвен за договаряния поради неприятното положение на локалната промишленост
Медийният и развлекателен конгломерат Disney продължава борбата си с френските регулатори против условията на нов закон за периода, който е необходим да мине, преди даден филм да бъде наличен през стрийминг платформите. Компанията разгласи, че ще пусне един от най-големите си филми за годината - Black Panther: Wakanda Forever, в кината, само че в случай че законът не бъде изменен, то отсега нататък решенията ще се вземат за " всеки филм поотделно ".

Американската компания дълго време обсъждаше вътрешно дали да направи казус с огромното заглавие, само че е решила да не подхваща сходна стъпка. Причината за това е признанието от страна на френските регулатори, че системата " има потребност от модернизиране " и са дали " явен график за тези полемики ".
Реклама
В случай, че такова съгласие не бъде реализирано за релативно малко време, Disney по всяка възможност ще изтегли някои от филмите си от кината във Франция. През септември министърът на културата Рима Абдулмалик разгласи, че поддържа концепцията а " ново отваряне на договарянията ", тъй като " сегашните правила към момента не са дефинитивни.

Във Франция се ползва система, която дефинира графика, по който филмите, които са показвани в кината, могат да бъдат показвани по малкия екран или платформи за стрийминг. Сегашната рамка би разрешила на Disney да дава втората част на Black Panther в стрийминг услугата си Disney+ едвам през април 2024 година Също по този начин това би било допустимо едвам за пет месеца. Постоянното прибавяне на кино лентата в каталога на услугата би било допустимо през ноември 2025 година, когато филмът към този момент ще е бил излъчен по безвъзмездни и платени телевизионни канали в страната. В останалата част от света се чака филмът да бъде включен в каталога към Коледа.

Disney към този момент сподели, че няма проблем да задържи някои заглавия - анимационният филм Strange World, който ще тръгне по кината в Съединени американски щати идващия месец, във Франция ще отиде напряко в Disney+. Списъкът на филми, които Disney ще пусне напряко в платформата си за 2023 година, включва Guardians of the Galaxy Vol. 3, Indiana Jones 5 и Малката нимфа. Спасение за локалната промишленост За локалната промишленост законът съставлява един от дребното способи за предотвратяване против мощта на огромните играчи в стрийминг средите. Продажбите на билети за кино за първите девет месеца на тази година са с към една трета по-ниски спрямо последната година преди пандемията - 2019 година, сочат данни на Centre National du Cinéma. Освен това едвам 7.4 млн. билета са били продадени през септември, което е най-ниският индикатор за месеца от 80-те години на предишния век.

Заплахата, която насочва американското студио, е сериозна. Намаляващите продажби на билети съставляват директна опасност освен за кината, само че и за продуцентските компании, защото системата на Франция за обществено и частно финансиране на киното се основава на налог върху билетите, както и на вноски от телевизионните оператори. По-малко холивудски блокбъстъри биха означавали по-малко пари за френските кинопродуценти. Сделка понижава интервала за очакване Въпреки това има метод дадени канали или компании да понижат прозореца от време, който фирмите би трябвало да изчакат. Местните медийни компании би трябвало да договарят за " прозорците " си с разнообразни групи от киноиндустрията, като споразуменията по-късно се преглеждат и издават от регулаторите. Като цяло, колкото повече една компания финансира производството на френско кино, толкоз по-кратък интервал може да контракти.
Реклама
През декември 2021 година групата на платените канали Canal Plus беше първата, която подписа договорка, като компанията се ангажира да влага към 200 млн. евро годишно финансиране във френски филми. Малко по-късно прозорецът й за очакване от премиерата по кината е скъсен на шест месеца от осем по-рано.

По-късно Netflix подписа съглашение, съгласно което ще способства за годишното финансиране на френската кино продукция в подмяна на понижаване на прозореца до 15 месеца от 36 месеца преди този момент. Amazon се съгласи на 17 месеца.
Свързани публикации Съревнование с цените може да е идващият стадий на стрийминг войната 22 август 2022, 09:25 Перфектната стихия изтри близо 400 милиарда $ от оценката на медийните групи в Съединени американски щати 8 август 2022, 10:09 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР