Компанията напомня, че традиционно месец декември се характеризира с повишена

...
Компанията напомня, че традиционно месец декември се характеризира с повишена
Коментари Харесай

EVN България със съвети към клиентите при по-дълго отсъствие от дома през празничните дни

Компанията припомня, че обичайно месец декември се характеризира с нараснала консумация на електрическа енергия от семействата EVN България предлага няколко къси и практични стъпки на своите клиенти, които възнамеряват по-дълго неявяване от вкъщи по време на коледните и новогодишни празници.

Стъпките целят да осведомят клиентите за факторите, които въздействат на тяхното ползване на електрическа енергия, даже и при неявяване от вкъщи. Стъпките включват:   Изключете всички електроуреди, които не е належащо да работят във Ваше неявяване.

Важно е да се знае, че уреди като ледник или фризер, които не постоянно е уместно да се изключват, ще продължат да употребяват електрическа енергия.

 Изключете от щепсела уреди като тв приемник, аудио-уредба и екран, тъй като и в режим на stand-by те ще продължат да употребяват електрическа енергия.

 Уверете се, че външни хора нямат достъп до електрически контакти, които са част от ел.инсталацията на Вашия парцел. 

 Запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си.

 Ако във Ваше неявяване няма достъп до Вашия електромер, можете да заявите посещаване на отчетник на денонощен телефон 0700 1 0007 в комфортно време. ЕVN България припомня, че обичайно месец декември се характеризира с нараснала консумация на електрическа енергия. Тази наклонност става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР