Компанията на Владимир Табутов купува четири хотела в София, Слънчев

...
Компанията на Владимир Табутов купува четири хотела в София, Слънчев
Коментари Харесай

Депутатът Владимир Табутов: от слънчеви панели до покупка на хотели Lion

Компанията на Владимир Табутов купува четири хотела в София, Слънчев бряг, Боровец и Банско, оценени на съвсем 18 млн. лева Той възнамерява да резервира марката им, като към този момент е направил 1 млн. евро вложения в този на морето. Продавачът Винсент Андреев се е разделил и с логистичния бизнес в портфолиото си.
Пандемията, войната и инфлацията евентуално за някои са задоволително мощни причини за излизане от хотелиерския бизнес. За други са най-подходящият миг за увеличение на вложенията в бранша на туризма.

Подобна договорка е направил благоевградският народен представител Владимир Табутов. Той стана притежател на веригата хотели Lion, до момента част от бизнеса на " Транскапитал " на берлинчанина Винсент Андреев. Новината беше обявена първо от struma.bg.

Обектите са четири на брой - в София, Боровец, Банско и Слънчев бряг, и са 4 звезди. Пред " Капитал " Табутов разяснява, че участниците в договорката са се намерили взаимно. Подготовката на транзакцията тече от две години, като в този момент е фактическото привършване на договорката и даже към този момент са направени вложения от 1 млн. евро в ремонта на хотела в Слънчев бряг.
Реклама
Целта е ясна - инвестиция, а хотелите ще запазят сегашния си бранд - Lion, като концепцията е да се подобрят продуктът и услугата.
Сделката
В края на август се сменя притежателят на компанията " Хотели Лион ", в която хотелите са апортирани. От документите по договорката в Търговския указател излиза наяве, че сред притежателя " Транскапитал " и купувача " Лавс " е подписан контракт за покупко-продажба на 100% от капитала на " Хотели Лион " на 22 декември 2021 година В " Лавс " съдружници са Владимир Табутов със 75% и Вангел Иванов (досегашен шеф на обектите) с 25%.

На 18 февруари " Транскапитал " като едноличен притежател на капитала на " Хотели Лион " взима решение за превръщане на бизнеса посредством обособяване на имущество в новоучредено сдружение - " Транскапитал Центрум ", с капитал 4 млн. лева, като в него остават терен на бул. " Тодор Александров " от 834 кв.м, магазин и склад на ул. " Братя Миладинови ".

Към оня миг капиталът на " Хотели Лион " е понижен от 30 млн. лева на 27.6 млн. лева На 10 март " Транскапитал " взима решение за понижаване на капитала на сдружението от 27.6 млн. лева на 17.7 млн. лева, като освободените парични средства са разпределени в интерес на едноличния притежател. Решението за прехвърлянето идва в края на август. " Лавс " става притежател, а седалището на компанията се трансформира от " Ботевградско шосе " в София на площад " Македония " в Благоевград, където са адресните регистрации и на други компании на Табутов.
Реклама Веригата хотели
Първият хотел от веригата - Lion в София, отваря през април 2004 година Той се намира в центъра на столицата, на " Лъвов мост ". Хотелът разполага с 32 стаи и един апартамент и с ресторант, като цените на двойна стая сега стартират от 111 лева

След него през декември 2004 година отваря порти и хотел Lion в Боровец, който е със закрит басейн, с два ресторанта и със 141 стаи и студиа и 5 жилището.

През май 2005 година работа стартира и хотелът в Слънчев бряг, който е на 200 метра от плажа. Хотелският комплекс се състои от две тела с общ потенциал 225 стаи, два ресторанта, бар.

Последен започва този в Банско - декември 2005 година Хотелът разполага със 190 стаи в разнообразни категории.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР