Компанията MTG е подписала споразумение да продаде своя дял от

...
Компанията MTG е подписала споразумение да продаде своя дял от
Коментари Харесай

MTG продаде Нова телевизия на чешкия милиардер Петр Келнер за 185 млн. евро

Компанията MTG е подписала съглашение да продаде своя дял от 95% в Нова броудкастинг груп на PPF group, капиталова компания, следена от Петр Келнер, оповестиха от MTG. Цената (enteprise value) е 185 милиона евро и ще бъде платена кеш.

 %d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bb Петр Келнер е роден на 20 май 1964 година в Ческа Липа, Чехословакия. През 1986 година приключва Висшето учебно заведение по стопанска система в Прага по специалността „ Икономика на индустрията “. Той е един от създателите на PPF Group. През 1991 година става ръководител на ръководството и общоприет шеф на капиталовата компания PPF investiční společnost a.s. От януари 1998 година до март 2007 година заема длъжността ръководител на ръководството на компанията PPF a.s. В групата PPF той има мажоритарна част (94,25%) от акциите на холдинговата компания, управлява стратегическото развиване и общите посоки в активността на групата. В рейтинга на списание „ Форбс “ за 2015 година неговото положение се прави оценка на $8,3 милиарда

“Под отличното управление на Дидие Щосел и неговия мениджърски екип, Нова се разви доста бързо като водеща цифрова развлекателна група на пазара и бих желае да благодаря на всички, които направиха това възможно”, споделя Йорген Линдеман, президент и изпълнителен шеф на MTG. “Желаем на Дидие и целия екип на Нова триумфът има да продължава”, споделя още Линдерман.

MTG ще влага средствата от договорката в своя бизнес в областта на цифровите развлечения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР