Компанията Mitsubishi Motors прекратява производството на нови модели за Европа

...
Компанията Mitsubishi Motors прекратява производството на нови модели за Европа
Коментари Харесай

Още една японска марка се готви да напусне Европа

Компанията Mitsubishi Motors приключва производството на нови модели за Европа като част от антикризисния си проект, с който ще понижи разноските си с 20% през идващите 2 години. Японският авто колос ще насочи старания най-много към пазарите в Азия, като ще приключи активността си на пазарите, които носят дребни доходи.
В момента компанията държи 6,4% от пазара в Юго-Източна Азия, като това и обезпечава операционна облага от 63 милиарда йени (около 600 млн. щатски долара). Сумарният доход от останалите райони по света е едвам 12,8 милиарда йени (121,5 млн. долара), като пазарният дял в Европа е 1%, а в Северна Америка – 0,9%.
Главната цел на Mitsubishi е да си обезпечи постоянен растеж от 2022 година, като това ще стане с преразглеждане на географията на предлаганите модели, вложения в основни планове и отвод от моделите, които не носят облаги. Догодина компанията стопира производството на един от най-популярните си коли – всъдехода Pajero, като ще закрие и завода в Япония, в който той се сглобява.
Актуалните модели на марката ще продължат да се продават от европейските дилъри, само че представител на компанията съобщи, че в случай че екологичните общоприети на континента станат още по-строги, Mitsubishi ще се изтегли от Европа.
Сериозна метаморфоза готви и сътрудникът на Mitsubishi в алианса – Nissan. Компания ще се насочи главно към пазарите в Северна Америка, Китай и Япония, като проектът планува огромна оптимизация на бизнес, редуциране на разноските и понижаване на гамата модели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР