Компанията Метинвест на считания за най-богат украинец Ринат Ахметов е

...
Компанията Метинвест на считания за най-богат украинец Ринат Ахметов е
Коментари Харесай

Ринат Ахметов купи дронове, бронирана техника и дрехи за украинския спецназ Алфа -

Компанията " Метинвест " на считания за най-богат украинец Ринат Ахметов е предал техника, облекла, съоръжение и лекарства на стойност 30 милиона гривни (810 хиляди долара) на специфичните подразделения на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) - Центъра за специфични интервенции " А ", заяви в петък компанията, представена от Интерфакс.

Специалното поделение " Алфа " (официално – военно отделение Е6117) извършва задания в най-горещите точки на фронта.

" Момчетата от Център " А " се обърнаха към нас и помолиха за помощ, поради значимите задания, които извършват в тила на врага, " Метинвест " изрази подготвеност да помогне. Ние изцяло екипирахме поделението, осигурихме коли, брониран автомобил, десетки дронове, в това число бойни дронове и специфични дронове за разузнаване, термовизионни камери, облекло и други, на обща стойност над 30 милиона гривни “, съобщи Александър Водовиз, началник на плановия офис на „ Метинвест “.

" Днес ние изпълняваме най-трудните задания, от време на време в тила на врага. Помощта, която ни оказва компанията, е доста значима сега. Автомобилите и бойните дронове в този момент са просто незаменими ", сподели ръководителят на център " А " на СБУ.

От началото на войната в Украйна компанията „ Метинвест “ на Ринат Ахмедов и Вадим Новинский е насочила повече от 1.9 милиарда гривни (над 51 милиона долара) в помощ на Украйна и Украинците.

За потребностите на армията Ринат Ахмедов е предал над 500 дрона, 1600 термозизионни камери, 27 хиляди кръвоспиращи турникети и 500 комплекта за първа помощ, както и 140 автомобила, благосъстоятелност на „ Метинвест “, тежка техника, настрана купи 100 пикапи, джипове и микробуси за армията, както и 20 коли за спешна помощ за военните медици на ВСУ.

55-годишният олигарх Ринат Ахметов произлиза от татарско семейство на миньор. Личното му положение се прави оценка на 10 милиарда $ съгласно класацията на „ Блумбърг “ и 7.6 милиарда $ съгласно подреждането на Форбс, което го подрежда на 327-мо място по благосъстояние в света и преди всичко в Украйна. Собственик е на опустошения от съветската войска „ Азовстал “ в Мариупол.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР