Компанията Мета, притежаваща социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм, предвижда да

...
Компанията Мета, притежаваща социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм, предвижда да
Коментари Харесай

Мета съкращава хиляди свои служители още тази седмица

Компанията Мета, притежаваща обществените мрежи Facebook и Инстаграм, планува да редуцира хиляди свои чиновници още тази седмица, предадоха международните организации, като се позоваха на обява на " Уолстрийт джърнъл ", заяви Българска телеграфна агенция.

Към 30 септември Мета разполагаше с над 87 000 чиновници по целия свят. Но резултатите ѝ от последното тримесечие бяха разочароващи и тогава шефът на компанията Марк Зукърбърг загатна, че личният състав ѝ няма да бъде увеличаван до края на 2023 година и даже загатна, че той ще бъде понижен леко.

Според американското издание проектът за съкращения ще бъде разгласен в сряда и няколко хиляди чиновници ще бъдат наранени от него. Това ще бъде и първи сходен проект в историята на колоса на обществените мрежи.

Миналия петък съкращения разгласи и Туитър.

За третото тримесечие чистата облага на Мета се стопи на 4,4 милиарда $, което е с 52 % на годишна база.

Още при започване на годината Мета призна, че мрежата ѝ Facebook е изгубила консуматори. А огромните вложения за създаване на метавселена не успокояват към този момент вложителите, които се съмняват, че компанията ще извлече обилни изгоди от тази паралелна галактика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР