Компанията, която притежава правата за спасяване на останките от корабокрушението

...
Компанията, която притежава правата за спасяване на останките от корабокрушението
Коментари Харесай

Мисията за възстановяване на артефакти от Титаник е отменена след смъртта на водача при имплозия под вода

Компанията, която има правата за избавяне на останките от корабокрушението на Титаник, анулира проектите си за добиване на още артефакти от мястото, защото водачът на идната експедиция умря през потопяемата имплозия на Титан, съгласно документи, подадени в Окръжен съд на Съединени американски щати в сряда.

Решението може да повлияе на задаващата се правосъдна борба сред компанията и държавното управление на Съединени американски щати, което се пробва да спре задачата през 2024 година Американските юристи обявиха, че първичните проекти на компанията да влезе в корпуса на кораба биха нарушили федерален закон, който третира останките като гроб. Базирана в Джорджия компания, която извлича и излага артефакти от Титаник. Nargeolet предоставяше своя опит на обособена компания, OceanGate, когато той и още четирима починаха при последното гмуркане на Титан покрай Титаник през юни.

Бреговата защита на Съединени американски щати сподели във вторник, че е разкрила „ спомагателни хипотетични човешки остатъци " и това, което се счита за последните парчета от подводницата. Отломките са превозени до пристанище в Съединени американски щати, където ще бъдат каталогизирани и оценени, споделиха чиновници.

Радиото на Титаник излъчваше все по-неистови сигнали за злополучие, откакто океанският транспортен съд се удари в айсберг.

Съобщенията с морзова писменост бяха признати от други кораби и приемни станции на сушата, което оказа помощ за спасяването на живота на към 700 души, избягали със избавителни лодки. Имаше 2208 пасажери и екипаж на единственото пътешестване на Титаник от Саутхемптън, Англия, до Ню Йорк.

Компанията съобщи в сряда в правосъдната си документи, че проектите й в този момент включват единствено изображения на мястото на руините и изследвания за прецизиране „ бъдещо възобновяване на артефакти. “

„ От почитание към P.H. Nargeolet и неговото семейство, както и другите четирима души, които починаха толкоз неотдавна на обекта, и техните фамилии, компанията реши, че възобновяване на артефакти няма е уместно в този миг “, написа компанията.

RMST също по този начин сподели, че няма да изпрати друга подводница с екипаж до Титаник, до момента в който „ не се извърши по-нататъшно следствие по отношение на повода за нещастието (OceanGate) “. Бреговата защита на Съединени американски щати води следствието на имплозията на Титан.

Правна борба за Титаник

Междувременно не е ясно по какъв начин смяната в проектите може да повлияе на започващата правна борба на RMST с държавното управление на Съединени американски щати. Изглежда, че документите на компанията допуска, че тя към този момент не възнамерява да влиза в корпуса на кораба, което съгласно държавното управление би нарушило закона.

Изслушване към момента беше планувано за петък следобяд в Окръжния съд на Съединени американски щати в Норфолк, Вирджиния, която управлява въпросите, свързани със спасяването на Титаник.

„ Днешното подаване акцентира, че одобряваме нашите отговорности съществено “, сподели в изказване основният изпълнителен шеф на RMST Джесика Сандърс.

„ В светлината на нещастието с OceanGate, загуба на нашия безценен сътрудник Paul-Henri 'P.H.' Nargeolet и настоящото следствие, ние избрахме да променим предходната си декларация, с цел да правим единствено безпилотни изображения и изследване сега “, сподели тя.

Адвокатите на държавното управление на Съединени американски щати не дадоха отговор незабавно на имейл диря коментар.

Съдебното дело зависи от федералния закон и пакт сред Съединени американски щати и Англия за отнасяне на потъналия Титаник като монумент на повече от 1500 души, които починаха.

Само една година след намирането на останките, Конгресът одобри R.M.S. Закон за морския мемориал на Титаник от 1986 г. за поощряване на интернационалната общественост — и откриватели и авантюристи — „ да обезпечат рационални изследвания, изследвания и, в случай че е уместно, избавителни действия във връзка с корабокрушението “. Актът беше подписан от президента Роналд Рейгън на 21 октомври 1986 г. 

През август Съединени американски щати твърдяха в правосъдни каузи, че влизането в отрязания корпус на Титаник - или физическото изменение или нарушение на останките - се контролира от закона и съглашението му с Англия. Сред терзанията на държавното управление беше вероятното нарушение на артефакти и всевъзможни човешки остатъци, които към момента може да съществуват.

Компанията не е дала отговор непосредствено на изказванията на държавното управление в съда. Но в предходни случаи RMST оспори конституционността на напъните на Съединени американски щати да " нарушат " правата си за избавяне на остатъци в интернационалните води. Фирмата твърди, че единствено съдът в Норфолк има пълномощия и показва древен казус в морското право.

В подаване до съда по-рано тази година RMST съобщи, че не възнамерява да търси държавни позволение по отношение на първичните му проекти за експедиция. Но тези проекти са изменени.

Фирмата сподели, че „ няма да възвръща артефакти сега, нито да прави друга активност, която физически би трансформирала или нарушила останките “, написа компанията в сряда.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР