Компанията Кока-Кола спира да произвежда легендарната си напитка Спрайт в

...
Компанията Кока-Кола спира да произвежда легендарната си напитка Спрайт в
Коментари Харесай

Кока-Кола спира да произвежда Спрайт в зелени бутилки

Компанията Кока-Кола стопира да създава именитата си напитка Спрайт в бутилки от зелена пластмаса, като ги размени с изцяло транспарантни. Мярката влиза в действие от 1 август.

Целта на смяната е мярка в посока на нова екологична политика на компанията, оповестява CNN Business, базирайки се на изказване на компанията.

С това компанията се стреми да опрости процеса на преработване на опаковки и да понижи количеството пластмасови боклуци.

Пластмасата, която компанията употребява в този момент за продажби на Спрайт, съдържа добавка - зелен полиетилен терефталат (PET). Поради багрилото, бутилките Sprite не могат да бъдат рециклирани за повторна приложимост дружно с множеството транспарантни опаковки, тъй като то оцветява всички останали първични материали за преработване в зелено.

Преминаването към транспарантна пластмаса ще помогне на производителя да улесни процеса на преработване и да понижи отпадъците в дълготраен проект, изяснява CNN Business.

Освен това компанията ще обнови логото и дизайна на бутилките на Спрайт - характерният зелен цвят ще остане единствено върху етикетите на напитката./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР