Компанията Гугъл се ангажира, че нейната работа в областта на

...
Компанията Гугъл се ангажира, че нейната работа в областта на
Коментари Харесай

"Гугъл" обеща да не използва изкуствен интелект за оръжия, но ще работи с армията на САЩ

Компанията " Google " се ангажира, че нейната работа в региона на изкуствения разсъдък няма да послужи за производството на оръжия или на каквото и да е друго нещо, което може да нарани хората. Ангажиментът бе стихотворец след полемиката, която породи съдействието на " Google " с Пентагона, предадоха международните организации.

" Осъзнаваме, че една толкоз мощна технология поражда значими въпроси за използването ѝ ", написа в блога на компанията нейният началник Сундар Пичай. След това той изброи етичните правила, свързани с потреблението на изкуствения разсъдък, които компанията се ангажира да съблюдава. " Google " дава обещание да вземем за пример да не оказва помощ на задачи за контрол, реализиран посредством средствата ѝ за изкуствен интелект.

Пичай обаче посочи, че компанията няма да се откаже да работи с армията в доста други области като киберсигурността или пък избавителни задачи.

От няколко седмици компанията е изправена пред протест на хиляди свои чиновници, ядосани от нейното съдействие с Пентагона за подкрепяне на дроновете да разграничават по-добре цели посредством изкуствения разсъдък. Според американски медии " Google " е решил предишния петък да не възобновява този контракт с Пентагона, когато му изтече срокът през 2019 година /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР