Компанията е намалила използваната пластмаса с 1 158.85 тона ,

...
Компанията е намалила използваната пластмаса с 1 158.85 тона ,
Коментари Харесай

Кока-Кола ХБК България е спестила над 90 483 тона въглеродни емисии от цялостната си дейност в страната за пос

Компанията е понижила употребяваната пластмаса с 1 158.85 тона, с което е предотвратила изпускането в атмосферата на 2 537.89 тона въглеродни излъчвания през 2021 година
Кока-Кола ХБК България затвърждава за поредна година своята ангажираност и старания за покриване на амбициозните си цели за стабилно развиване и запазване на околната среда. Благодарение на олекотяването на бутилките на своите артикули, за миналата година, компанията е съумяла да спести 1 158.85 тона пластмаса, което се равнява на над 58 млн. бутилки Кока-Кола 0.500 мл. Всички спестени материали са спомогнали доста за предотвратяването на изпускане в атмосферата на 2 537.89 тона въглеродни излъчвания. Постиженията и постигнатите резултати от компанията не стопират до тук. През миналата година Кока-Кола ХБК България съумява да регистрира огромен напредък и потвърждава, че визията ѝ за свят без боклуци е изцяло допустима. 100% от опаковките на всички Кока-Кола артикули към този момент са рециклируеми, като в това време компанията регистрира понижаване на директните въглеродни излъчвания с 30% и икономисва общо над 90 483 тона излъчвания от цялостната си активност в страната за последните две години.

За 2021 година Кока-Кола ХБК България регистрира и доста понижаване на излъчванията в обсег 1 и 2* по отношение на 2017 година – с 56%, което се равнява на 8 370 тона по-малко излъчвания, като в същото време с това компанията съумява да създаде 1.74 благ. литра повече питиета през 2021 година по отношение на 2017 година Кока-Кола ХБК България насочва огромна част от своите старания и в посока стабилно понижаване на въглеродните излъчванията, без значение от творби размер питиета. В резултат на това, за 2021 година се вижда непрекъснато покачващо се процентно съответствие на електрическа енергия от възобновими източници, която се равнява на 72.2% от цялото количество употребена сила в двата индустриални центрове на компанията – в Костинброд и Банкя.
-->
Постигнатите резултати са част от дългогодишните старания на Кока-Кола ХБК България в посока запазване на околната среда, понижаване на въглеродните излъчвания и ограничение на отпечатъка върху природата, посредством голям брой нововъведения. От 2010 година компанията стартира олекотяване на бутилките за газирани питиета и минерална вода. Това олекотяване спомага както за намаляването на излъчванията, по този начин и за потреблението на по-малко суровина за самите бутилки. Към 2021 година съумява да доближи 21% олекотяване при напитките с разфасовка 0.500 мл., 15% за 1.0 л, 9% за 1.25 л, 38% при 1.5 л и 9% при разфасовките от 2.0 л.

Други рекордни намаления на компанията за миналата година включват пониженото ползване на вода в заводите в Костинброд и Банкя – с 16%, като компанията към този момент е член и на Alliance for Water Stewardship (AWS), както и това, че за миналата година Кока-Кола ХБК България е съумяла да събере еквивалента на 65% от своите опаковки, пуснати на пазара. За 2020 година и 2021 година компанията реализира спестявания посредством предотвратени загуби на 646 488 m3 вода, 110 352 MWh сила и 56.39 тона въглеродни излъчвания.

Кока-Кола ХБК България следва прецизно заложените си цели и реализира триумфи в редица области, като следващото доказателство за това са показаните достижения, част от Доклада ѝ за стабилно развиване и социо-икономическо изследване за 2020-2021 година Докладът бе показан по-рано тази година и сподели, че Групата, чийто стопански принос се равнява на 0.5% от Брутният вътрешен продукт на страната за 2021 година, е съумяла да извърши авансово забележителна част от дълготрайните си цели в областта на устойчивото развиване. Представените данни разкриват още, че икономическото влияние на Системата на Кока-Кола в България се показва в добавена стойност от 640 млн. лв., като тя генерира 1% от данъчните доходи в страната. Сред акцентите в отчета е и фактът, че компанията влага 194 000 лв. в обществото и е вложила 12 млн. лв. в инфраструктурни планове в Костинброд и Банкя.

* Обхват 1 и 2 - Въглеродният отпечатък подхожда на общото количество на излъчванията на парникови газове, свързани директно и индиректно с активността на дадена организация. В необятно потребления Протокол за парниковите газове се прави разграничаване сред три категории източници на излъчвания („ обсега “). Обхват 1 и 2 включва директни и някои непреки излъчвания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР