Компанията е инсталирала 55 хранилки в Истанбул и 20 в

...
Компанията е инсталирала 55 хранилки в Истанбул и 20 в
Коментари Харесай

Уникална хранилка за бездомни животни създаде турска фирма

Компанията е конфигурирала 55 хранилки в Истанбул и 20 в други провинции

Автоматична машина хранилка, създадена от турска компания, оказва помощ да се събират рециклируеми боклуци и в същото време да се хранят бездомни животни, твърди ръководителя на компанията Мехмет Акай.

Той добави, че заради наложения в Турция вечерен час за ограничение на ковид, през пролетта, бездомните животни са имали усложнения при намирането на храна. Ето за какво му пристигнала тази концепция за автоматизирана хранилка.

Мехмет изясни, че бездомните животни се разболяват, тъй като не могат да намерят задоволително вода и храна и изключително младите постоянно губят живота си. По тази причина неговата компания създала машината, с цел да отговори на питателните потребности на животните. В същото време, друга значима цел на устройството е основаване на просвета у жителите за разделно събиране на рециклируеми боклуци.

Принципът е елементарен. „ Пластмасовите, стъклени и железни кутии, хвърлени в контейнера, алегорично се трансформират във вода и храна за нашите скъпи другари ", сподели той. Когато изхвърлите рециклируем отпадък в контейнера горе, в долната част на машината изпада малко количество храна за кучета и котки. Така вие с екологичното си мислене, нахранвате и бездомните любимци, които са в обилие в Турция.

Акай сподели, че за момента компанията е конфигурирала 55 хранилки в Истанбул и 20 в други провинции, което разрешава на бездомните животни да се хранят доста елементарно.

Акай сподели, че животните на улицата са почнали да разпознават устройствата и могат да се видят покрай тях, когато ожаднеят и огладнеят.

Проектът има за цел да понижи изхвърлянето на рециклируеми боклуци, което е сериозен проблем в Турция.

" Необходими са стотици години, с цел да изчезне една пластмасова бутилка в природата и също по този начин предизвиква огромни проблеми със замърсяването на околната среда. Вместо да изхвърляме тези пластмаси в природата, ние ги хвърляме в машини и след това ги рециклираме ", сподели той.

Той добави, че задачата е да се конфигурират машини в цяла Турция, допринасяйки за преработване и хранене на животни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР