Компанията е частно факторинг дружество, действащо извън рамките на традиционните

...
Компанията е частно факторинг дружество, действащо извън рамките на традиционните
Коментари Харесай

Smart Factoring - умното факторинг решение за бизнеса в нужда

Компанията е частно факторинг сдружение, настоящо отвън рамките на обичайните банкови институции. Компанията е част от портфолиото на YNV Group, мултинационален холдинг, който ръководи 8 марката в три бизнес посоки: технологии, финансови услуги и недвижими парцели. Smart Factoring предлага новаторско финтек решение, като се стреми да отговори на потребностите на бранша за напълно цифровизиран модел на ръководство на факторинг процеса - от кандидатстване до ръководство на транзакциите. Мисията на компанията е да разчупи визиите за съвременна факторинг услуга, като направи този тип финансиране по-достъпен и комфортен за бизнеса в страната. Чрез цялостен набор от цифровизирани факторинг услуги Smart Factoring дава на клиентите си опция да получат оборотен капитал, който да поддържа финансовата непоклатимост, растежа и триумфа на дребните и междинните предприятия в България.Изпълнителен шеф на Smart Factoring e Силвия Младенова . Повече от 18 години тя заема разнообразни позиции, най-вече управителни, в изтъкнати банкови институции. В Smart Factoring Силвия Младенова влага своето сполучливо схващане за пускане на нови планове и ефикасното им извеждането до пълностоен напредък.
Малките и междинните компании са най-важната част от стопанската система на България със междинен дял от съвсем 99% в общия брой на предприятията. През 2021 година броят на заетите в тях е 74.2% от всички работещи. Те обезпечават добавена стойност в размер на 66.5% от тази на цялата стопанска система и този дял устойчиво нараства. На фона на това обаче точно дребните и междинните компании са най-застрашени от моментна или по-дългосрочна липса на пресен финансов запас. Именно тук идват решенията на факторинг фирмите, които стават все по-надежден сътрудник на бизнеса в България и по света.

Но какво в действителност е факторингът? Най-общо това е различна алтернатива за финансиране, която обезпечава бърз достъп до оборотен капитал за бизнеса. По-конкретно - услугата разрешава на фирмите да продават своите вземания под формата на фактури на трета страна с отстъпка. В подмяна факторът обезпечава неотложно заплащане - нормално до 90% от общата стойност на фактурите. Всичко това става без условие за спомагателни обезпечения като недвижими парцели, машини или инвентар.
Силвия Младенова - изпълнителен шеф на Smart Factoring Реклама Кой може да се възползва
От услугата могат да се възползват компании от всевъзможен размер в съвсем всяка промишленост. Макар и недотам прочут измежду бизнеса, в действителност секторът пораства стремително в последните години и през 2022 година трансферираният оборот надвишава 15 милиарда лв., или към 10% от Брутният вътрешен продукт. Въпреки това развиване страната ни към момента изостава от Западна Европа, където процентът от Брутният вътрешен продукт е в границите на 20-25%.

А каква е разликата сред факторинга и банковите заеми? По-бързата обработка, по-голямата еластичност и по-големият надзор върху средствата, дават отговор специалистите на интернационалната YNV Group, която уголемява портфолиото си от компании в България, представяйки своето " мъдро " факторинг решение - Smart Factoring.

Целта е да се показа нов взор върху този бизнес в България и района, употребявайки напълно цифрови дейности, опростени процеси и транспарантно ценообразуване. Видовете факторинг, които компанията предлага са:

вътрешен факторинг с декаданс и без декаданс експортен факторинг без декаданс сконтиране на единични фактури.
Реклама
Това богато портфолио разрешава на бизнеса да има достъп до усъвършенстван оборотен капитал, увеличени продажби и фокус върху оперативната работа, усъвършенствано платежно държание на купувачите, кредитна инспекция и отбрана при нови клиенти.
Добрият образец
Примерите за това кой може да се възползва от факторинга са доста, като услугата е скъпо решение за компании, които зависят от външни фактори, сезонни и експортни сдружения, които могат да изпаднат в потребност по независещи от тях аргументи. Експертите подкрепят редица компании от разнообразни точки на страната, да вземем за пример София, Пазарджик, Пловдив, като те са от дребни (1-10 служители), до по-големи (500 заети).

За сезонни бизнеси факторингът може да помогне за превъзмогване на разликата сред интервалите на високи и ниски продажби, като обезпечава непрекъснат паричен поток през цялата година. За експортните предприятия пък услугата оказва помощ за понижаване на риска от неплащане от интернационалните клиенти и може да обезпечи достъп до оборотния капитал, нужен за финансиране на експортни поръчки. Например експортьор на плодове може да би трябвало да изчака 60 дни, с цел да получи заплащане от задграничен клиент. Но в това време той би трябвало да заплати авансово разноските за труд, пакетиране и превоз. Чрез потреблението на факторинг този проблем може да се реши с неотложен задатък върху неплатените фактури, което разрешава на компаниите да покрият разноските си и да продължат активността си без закъснение. А в случай че се наложи ненадейно нарастване на оборотния капитал? Няма проблем - тук факторинг услугата още веднъж може да помогне с увеличение на оборотния капитал, което да разреши на компанията да осъществя по-голяма поръчка да вземем за пример.
На фокус
Услугите на Smart Factoring са ориентирани най-вече към дребни и междинни компании в сферите на производството, търговията и услугите с висока добавена стойност. " Факторингът е бързо и елементарно решение за възстановяване на ликвидността и отбрана от неплащане, за което не се изисква поръчителство и не покачва задлъжнялостта на компаниите ", изясни изпълнителният шеф на компанията Силвия Младенова. Тя посочи, че финансирането е за оборотни средства и може да пораства безкрайно по отношение на продажбите на бизнеса. А тази опция би била от голяма помощ за редица компании, които се пробват да се задържат на пазара макар рисковете.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР