Компанията Бритиш американ табако обяви, че американското ѝ биотехнологично подразделение

...
Компанията Бритиш американ табако обяви, че американското ѝ биотехнологично подразделение
Коментари Харесай

Бритиш американ табако работи по ваксина за коронавирус

Компанията Бритиш американ табако разгласи, че американското ѝ биотехнологично поделение работи по ваксина за Covid-19 като употребява протеини, извлечени от тютюневи листа, съобщи Ройтерс.

Кентъки БайоПросесинг (Kentucky BioProcessing - KBP), подразделението, което създава имунизацията, би могло да създава сред 1 и 3 милиона дози седмично от началото на юни, посочи компанията. Тя добави, че това ще бъде допустимо с поддръжката на държавни организации и вярно подбрани производители.

Бритиш американ табако посочи, че подразделението ѝ в Съединени американски щати, Рейнолдс американ (Reynolds American Inc), ще създаде имунизацията не за облага.

Ваксината, която сега минава през клинични тествания, употребява клонирана част от генетичния материал на Covid-19, с цел да сътвори антиген, който по-късно се вкарва в тютюневите листа за възпроизвеждане.

След като бъдат " събрани " от листата, антигените, които основават имунен отговор в организма, се извличат и пречистват и вкарат в тялото за битка с вируса, добави компанията. Тя посочи, че имунизацията, която създава, е постоянна при стайна температура за разлика от стандартните ваксини, които постоянно изискватохлаждане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР